Foto:TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Gotovo dva meseca prošlo je od najave ujedinjenja Pokreta slobodnih građana i Nove stranke, ali se od početka nije daleko odmaklo. Pavle Grbović, predsednik PSG, navodi za Nova.rs da je reč o komplikovanom procesu koji zahteva posvećenost i vreme, te da se ovim pitanjem nije bavio u poslednjih 20tak dana.

Simbolično, 5. oktobra – na dan kad je srušen Slobodan Milošević, Pokret slobodnih građana i Nova stranka objavili su početak procesa ujedinjenja, a kako je naknadno rečeno, od te dve političke organizacije biće napravljena nova partija, čije će ime odrediti stručnjaci.

Ipak, uprkos velikom zaletu, do danas je malo toga je urađeno.

Upitan dokle se stiglo sa ujedinjenjem, lider PSG Pavle Grbović kaže da je reč o izuzetno komplikovanom procesu, koji zahteva posvećenost i vreme.

„A i činjenica je da nas određeni politički i nepolitički događaji prestižu. Iz opravdanih razloga se ovim pitanjem nisam bavio 20-tak dana, jer takvi razgovori moraju da se vodi uživo i što je još važnije bez uplitanja javnosti“, navodi za naš portal Grbović, koji je pre oko dve nedelje objavio da je pozitivan na koronavirus.

On navodi da razume želju da se sazna dokle se stiglo sa tim procesom.

„Zato, čim nešto bude završeno, javnost će biti obaveštena, ali ne pre toga“, dodaje Grbović.

Aris Movsesijan, lider Nove stranke, ranije je za Nova.rs rekao da će te dve partije malo drugačije da grade organizaciju, te da je ideja da se napravi uže i šire predsedništvo, koje bi otpočelo dalji proces integracije kroz regione i gradove.

„Tako će biti dok ne dođemo u situaciju da napravimo ozbiljne unutarstranačke izbore. Do tada ćemo zajedno pokušati – da li će Pavle ili ja biti predsednik, to je stvar dogovora“, rekao je Movsesijan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar