Igor Kokoškov sa svojim pomoćnicima (©MN Press)
Igor Kokoškov sa svojim pomoćnicima (©MN Press)

Utisci iz Finske: U hotelu kao u boljem obliku zatvora, ali razmišljamo samo o pobedama

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.20. | 17:51

"Svi volimo košarku i našu reprezentaciju, zato treba dati podršku igračima i dati im vetar u leđa. Treba biti objektivan, realan, volim ovaj tim i ono što imamo ovde. Imamo i momke koji su tu u kontinuitetu", prokomentarisao je Igor Kokoškov činjenicu da Srbija ponovo ima dosta novih igrača u selekciji

Košarkaška reprezentacija Srbije predstojeće utakmice protiv Švajcarske i Finske u FIBA "balonu" u Espu neće imati na raspolaganju svoje NBA zvezde, ali selektora Igora Kokoškova to ne brine, već fokus maksimalno stavlja na igrače koji su prisutni i koji će pokušati da obezbede dve pobede kako bi se s mirom dočekao završetak kvalifikacija u februaru, koji će se takođe igrati u FIBA "balonu".

Kokoškov je tokom razgovora sa novinarima putem video aplikacije "Zoom" izneo utiske o trenutnim dešavanjima i radu Orlova u Finskoj.

Izabrane vesti

"Svi smo na okupu, očekujemo još Simonovića da dođe. Ovo je nešto novo za sve nas, gledamo u pionirski poduhvat FIBA. Kao što znate, nalazimo se u izolovanom sistemu, u hotel ne sme da uđe niko osim ekipa koje će igrati utakmice. Svaka ekipa zaključana je na svom spratu, tako da se osećamo kao u malo boljem obliku zatvora. Ali znamo zašto smo tu", kaže Igor Kokoškov i nastavlja:

"Momci su motivisani, energija je dobra, tako i radimo. Veliki je izazov pred nama, Švajcarska i Finska imaju istu ekipu na okupu sve vreme. Za nas je tu mnogo imena, stvari, informacija, oni su s aspekta uigranosti ispred nas, dosta se dobro poznaju. Motivacije nam ne nedostaje. Cilj nam je da svoju košarku i reprezentaciju što bolje reprezentujemo.

Kokoškov se nalazi u delikatnoj poziciji jer ovih dana je sa selekcijom Srbije u Finskoj, a onda će na dan izaći iz "balona" kako bi se odazvao obavezama sa Fenerbahčeom u Evroligi - u goste dolazi Valensija - posle čega se odmah vraća nazad na sever Evrope.

"Nije mi teško. Prihvatio sam se ovog posla i u dogovoru s ljudima iz Saveza jedini uslov je bio da da prisustvujem svim takmičenjima. Kvalifikacije su bitno takmičenje za nas. Jedino me brinu ovi otkazani letovi. Logistika je bila teži deo posla dosad, ali u kontaktu sam s ljudima iz organizacionog dela Saveza, ljudima iz Fenera... Bog me je pogledao u smislu putovanja. O tome ne razmišljam. Tim je kao voz, a voz ide dalje, nijedan tim ne zavisi samo od selektora, sve polazi iz svlačionice i od igrača".

Malo i o predstojećem rivalu - Švajcarskoj.

"Dosta znamo o njima, igraju modernu košarku. Večeras ću prvi put pogledati snimke njihovih mečeva, ali znam kakva je ekipa u pitanju. Oni su u Gruziji odigrali jako dobar meč i izgubili u produžecima. Igraju dugo zajedno, imaju dobre plejmejkere, vidi se da imaju dobar kontinuitet rada. Mi ćemo u drugim segmentima pokušati da odigramo dobru utakmicu. Vredni su respekta, kao tim funkcionišu jako dobro".

Dok Švajcarska ima kontinuitet zajedničkih igara, Srbija u Finskoj predstavlja ekipu s dosta novih igrača, a neki od njih čak nemaju ni minutažu u svojim klubovima...

"Svi volimo košarku i našu reprezentaciju, zato treba dati podršku igračima i dati im vetar u leđa. Treba biti objektivan, realan, volim ovaj tim i ono što imamo ovde. Imamo i momke koji su tu u kontinuitetu, poput Alekse Avramovića. Ne bavim se ja stvarima oko klubova, ali treba obratiti pažnju jer dobri uspesi reprezentacije i pobede dokaz su kvalitetnog rada u klubovima. Mi kao zemlja imamo iskustvo i košarkašku kulturu i ne možemo da živimo u prošlosti".

Meč protiv Švajcarske igra se u subotu od 15.30 u Espu po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara