Kultura

Počeo rad na predstavi “Čudo Svetog Đorđa”

Rad na novoj predstavi „Čudo Svetog Đorđa“ zvanično je počeo u bugarskom gradu Pleven.

Reč je o međunarodnom projektu u kojem učestvuju niško Narodno pozorište, rumunski teatar iz Arada i teatar iz Plevena.

Komad „Čudo Svetog Đorđa“ režira Nikola Zavišić, po tekstu Rusomira Bogdanovskog.

Reč je o drami koja se radi u koprodukciji tri pozorišta. U projektu, pored nas, učestvuju teatri Arada u Rumuniji i Plevena u Bugarskoj. Reditelj Nikola Zavišić je okupio glumačku ekipu, a u podeli je i troje glumaca iz niškog Narodnog, Dragana jovanović, Dragiša Veljković i Marko Pavlovski. Rad na predstavi je planiran u narednih nekoliko meseci, ali budući da pandemija traje, nezahvalno je govoriti o dinamici priprema“, kažu u Narodnom pozorištu.

Premijera predstave “Čudo Svetog Đorđa” je planirana za maj mesec 2021. godine, u svim gradovima učesnicima. Produkciju predstave podržalo je Ministarstvo za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije.

U niškom pozorištu podsećaju da zbog nepovoljnih epidemioloških prilika do kraja meseca nema predstava na repertoaru. Ranije je najavljeno da će tradicionalno glumačko veče poezije biti održano u gornjem pozorišnom foajeu, 30. novembra od 19 časova, uz redukovanu publiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com