Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković nije poneo belu zastavu u Gent: Nećemo se braniti, remi bi nam odgovarao

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 19:38

„Imamo ekipu koja je spremna da se suprotstavi Belgijancima“, tvrdi trener Zvezde

Gotovo bez pola tima je Crvena zvezda otputovala za Gent. Ulog veliki, tri boda bi joj gotovo osigurala evropsko proleće, ali problemi sa povredama su učinili da taj put do trijumfa bude duplo teži.

Neće biti u sastavu Aleksandra Kataija, Milana Rodića, Gelora Kange, Željka Gavrića, Sekua Sanoga i Marka Gobeljića. Ali, bez obzira na sve, trener Zvezde Dejan Stanković nije u kofer spakovao i belu zastavu.

Izabrane vesti

Postoje problemi sa povredama, ali one su sastavni deo fudbala. Činjenica je da ćemo nastupiti bez petorice igrača koji su igrali u Beogradu protiv Genta, ali sam mnogo puta do sada ponovio da imamo dvadeset startera. Znam koje smo igrače ostavili kod kuće i koliko oni znače za Zvezdu, ali nema alibija. Na nama je da se adaptiramo na situaciju. Imamo ekipu koja će se suprotstaviti Gentu i koja je spremna za utakmicu. Videćete i sami kakav će tim izaći sutra - verujem u sve njih. Nećemo da potcenjujemo Gent, mislimo da su kvalitetni, ali nećemo se braniti“, poručio je Dejan Stanković.

Dva tima su odmerila snage u Beogradu i Zvezda je pobedila sa 2:1. Bio je to meč u kojem je rezultat mogao u oba smera da bude drugačiji: i da crveno-beli slave ubedljivije i da Belgijanci odnesu bod sa Marakane.

Gent je jedna od boljih ekipa u grupi i njihov problem nije igra, već rezultat. Trebali su da osvoje više bodova nego što tabela pokazuje, kada se uzme u obzir njihov kvalitet. Ne možemo da se koncentrišemo na jedan rezultat, iako realno kažem - remi bi nam odgovarao. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu i ostanemo neporaženi. S druge strane, oni će sigurno ići na pobedu, tako da ćemo biti spremni za sve što se dešava na terenu i pokušaćemo da odgovorimo na pravi način“.

Gent posle tri kola nema nijedan bod i ovo mu je poslednja šansa da se uključi u trku za prolaz. Zvezdi bi i bod značio, približila bi se osvajanju jednog od prva dva mesta.

Pre nego što je počela grupna faza Lige Evrope, pričao sam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da to takmičenje igramo i na proleće. Išli smo meč po meč i nismo obraćali pažnju na druge rezultate, već smo gledali samo sebe. Odigrali smo tri različite utakmice, sve sa ciljem da oduzmemo protivniku ono što najbolje radi, a da izvučemo maksimum iz naše igre. Tako smo se spremali. Nismo bili otpimisti, već realisti i svesni da ako uradimo sve što umemo i znamo, možemo da ostanemo u Evropi. Da mi je neko ponudio šest bodova iz prva tri kola - prihvatio bih“, podvukao je Dejan Stanković.

Šef struke crveno-belih je na konferenciji za novinare izrazio saučešće porodici preminulog legendarnog fudbalera Dijega Maradone.



tagovi

FK Crvena zvezdaGentDejan StankovićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara