Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

U policijskoj stanici u Zagrebu, danas se vatrenim oružjem ubio mladić, saopštila je policija, Osumnjičeni je sam sebi presudio oružjem kog su mu pre toga oduzeli.

Kako se nezvanično saznaje, muškarac je bio star 25 godina, a istraga je utvrdila da legalno poseduje više komada vatrenog oružja koje je prilikom pretresa kuće dobrovoljno predao.

Policajci su oduzeli oružje i u stanici započeli formalan postupak privremenog oduzimanja i popisivanja oružja.

Muškarac, koji je do tada sarađivao s policajcma i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom trenutku je naglim pokretom, uzeo jedno od vatrenog oružja i njime počinio samoubistvo, saopštila je policija.

Željko Cvrtila, bivši policajac i iskusni kriminalist rekao je za Index.hr da mladić koji se ubio nije smeo da ima pristup oružju tokom njegovog popisivanja.

„Kad se osobi jednom oduzme oružje, ona više njemu ne sme da ima pristup. Oružje se popisuje pa kasnije odvaja u više delova poput municije, okvira i slično. Ako je osoba i prisutna tokom popisivanja, policija onda mora da zauzme taktičku poziciju tako da nema pristup oružju. U svakom slučaju, trebao je biti odmaknut“, objasnio je Cvrtila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar