SJENICA – Koalicija SDA-SDP-PS u Sjenici izdala je zajedničko saopštenje za javnost, a povodom, kako navode, sve lošije političke, društvene i ekonomske situacije u toj sandžačkoj opštini.

”Poštovani građani, svedoci smo sve dublje krize u koju tone naša opština. Za manje od 100 dana, Sjenica se, u svim društvenim sferama vraća godinama unazad. Dosadašnjoj NELEGALNOJ vlasti bi bolje bilo da je radila za narod, a samim tim i za sebe, nego što se bavila revanšizmom i zastrašivanjem sugrađana koji imaju drugačije stavove, kako bi pravili nered i lovili u mutnom.

Za nekoliko meseci od kad obavljaju NELEGALNU vlast, nisu ništa uradili. Od pompeznih najava nema ništa; da bi se nešto postiglo, moraju se zasući rukavi i raditi. Raditi, ali ne na sprovođenju revanšizma, špijuniranju, ucenjivanju i studiranju dosijea radnika koji su iskoristili svoje građansko pravo i samostalno glasali na izborima, kako bi se pokušao naći neki razlog za osvetu i otkaz” navodi se u saopštenju u kojem koalicija SDA-SDP-PS u Sjenici dalje ističe da se odgovorna vlast bavi onim za šta su je građani izabrali, a da se time dosadašnja vlast najmanje bavila.

”Stanje komunalnih preduzeća je nikad gore, nije asfaltiran ni milimetar puteva, radnicima plate kasne po više meseci, Direkciji za urbanizam je blokiran račun i onemogućeno normalno funkcionisanje preduzeća, ali i prehranjivanje članova porodice radnika. Dug opštine je uvećan za 20% za manje od 100 dana”

SDA-SDP-PS postavljaju pitanje da li je dosadašnja vlast pomenutim zaduživanjem makar nešto postigla ili olakšala građanima.

U saopštenju se dalje navodi da je Sjenica već godinama primer suživota Bošnjaka i Srba, kao i tolerancije u svim vidovima društvenog i političkog života, na šta su u pomenutoj koaliciji posebno ponosni.

”Naša koalicija je koalicija suživota i tolerancije, pa i tolerancije prema političkim neistomišljenicima, bez obzira na to koliko su oni spremni daleko da idu da bi sačuvali i osigurali vlast. Mi znamo da ne misle u dosadašnjoj vlasti svi isto, i da ne podržavaju svi politički revanšizam i nerad, ali posmatrati zlo i ne preduzimati ništa je na korak od saučesništva” izričiti su u SDA-SDP-PS.

Iz te koalicije zahtevaju od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu hitan odgovor povodom dopisa koji su dostavili nakon sednice održane 7. oktobra, a, kako navode, ”imajući u vidu da je Upravni sud odbio žalbu na pravosnažnost mandata odbornika PS Marka Pantovića, tako da se stiču uslovi za potvrđivanje legitimnosti sednice od 7. oktobra 2020. godine, na kojoj je u skladu sa zakonom i svim podzakonskim aktima izabrano novo opštinsko rukovodstvo. U suprotnom, rizikuje se dovođenje lokalne samouprave u težak položaj, čime bi se produžila agonija i propadanje našeg grada.”

Iz koalicija SDA-SDP-PS poručuju da duboko veruju u demokratske principe na kojima se zasniva savremeno civilizovano društvo, te da ”vlast u svakoj opštini treba da čini i činiće oni koji imaju stabilnu skupštinsku većinu. Tako će biti i u Sjenici, i nikakvi pritisci, ucene i pokušaji diskreditacije političkih protivnika to ne mogu sprečiti” zaključuju u saopštenju za javnost.

indeksonline.rs/rtvnp.rs