Dika Stojanović ©MN Press
Dika Stojanović ©MN Press

Dika o Maradoni: Pokušao je da me lobuje i na Nou Kampu, a onda me je pogledao i namignuo

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 16:10

"Car. Veliki, neponovljivi Dijego Armando Maradona", kaže nekadašnji čuvar mreže crveno-belih

Legendarni golman Crvene zvezde Aleksandar Dika Stojanović kaže u razgovoru za Sportklub da nikada neće zaboraviti trenutak iz 20. oktobra 1982. godine, kada ga je na beogradskoj Marakani lobovao Maradona, a čitav stadion aplaudirao toj majstoriji.

Diku zbog njegove visine nije bilo lako prebaciti, ali to čuvenom El Pibeu nije predstavljalo veliki problem.

Izabrane vesti

"Gde da zaboravim... I kad bih se trudio, ne bih mogao, zato što su me prijatelji stalno podsećali i zadirkivali zbog onog Maradoninog velemajstorskog loba. I sve to primao sam dostojanstveno, zato što je to bio gol najboljeg među najboljima na ovoj planeti. Sećam se i da sam aplaudirao Maradoni, aplaudiralo mu je i 100.000 navijača Crvene zvezde na Marakani. Izraz ogromnog poštovanja prema nekome ko je bio mađioničar", rekao je Stojanović za Sportklub.

Potom je bilo i kratkog razgovora sa jednim od najboljih igrača u istoriji fudbala.

"Nešto kratko, mada sam kasnije, onima što su uporno ponavljali, lob, lob... govorio, u šali, naravno, kako mi je Maradona prišao i izustio: 'Stojanoviću, kako si ti lep i visok, ja nikad ne mogu da budem takav.' Nečim sam morao da se branim, a da li sam uspevao? Teško. Kad je Maradona u pitanju, onda nema odbrane!".

Na Nou Kampu umalo identičan scenario.

"Opet je Maradona pokušao da me lobuje, ali tada sam jednom rukom uhvatio loptu. Gledao me je sekundu-dve i namignuo. Car. Veliki, neponovljivi Dijego Armando Maradona", istakao je Aleksandar Stojanović za Sport Klub.


tagovi

Dijego Maradonaaleksandar stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara