Derbi Kaira, detalj sa poslednjeg susreta (©Reuters)
Derbi Kaira, detalj sa poslednjeg susreta (©Reuters)

NAJAVA DANA (petak, 27. novembar): Šetnja po ligama petice, pa pravac u Kairo, na finele Lige šampiona Afrike

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.11.20. | 08:03

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

KRISTAL PALAS – NJUKASL,21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Obe ekipe nalaze se u nestabilnim takmičarskim ciklusima, o čemu svedoče nizovi s poslednjih pet utakmica. Naime, Kristal Palas u pozitivnom skoru ima pobede nad Fulamom i Lidsom, dok je Njukasl uspeo da prevari jedino Everton. Pošto kadrovskih problema ima na obe strane, očekuje se jedna u manjoj ili većoj meri egal partija, uz napomenu da je u tradiciji para igra s malim brojem postignutih golova.

STRAZBUR – REN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

To što je Strazbur potonuo do dna Lige 1, ne znači da će Ren lako završiti posao. Naprotiv, jer gosti su u seriji od dva poraza posebno iscrpljeni pre svega od PŠŽ-a, a zatim i od Bordoa koji ih je iznenadio minimalcem. Trebaće Renu dobra konsolidacija, jer uticaj na njih svakako ima i treći uzastopni poraz u Ligi šampiona. Naime, Čelsi ih je dobio sa 1:2, što znači da će na Strazbur gosti jako iscrpljeni morati da vrše presing. 

VOFSZBURG – VERDER BREMEN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Verder je prava nagazna mina! Na poslednjih pet utakmica ovaj tim je sve rivale navlačio na X. Poslednji se prevario Bajern s kojim je ova ekipa odigrala 1:1. Uostalom, svi pomenuti remi ishodi zabeleženi su identičnim rezultatom. Dakle, Volfzburgu koji je načelno kvalitetniji, neće biti lako da ponovi junski minimalac zaslužen protiv tima iz Bremena.

VALJADOLID – LEVANTE, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Motaju se oko fenjera, a rado bi od njega bežali i jedni i drugi. Konkretno, Valjadolid ima devet bodova, uz dve uzastopne pobede iz utakmica sa Bilbaom i Granadom. Čini se da ti rezutati ulivaju samopouzdanje, a koliko je ono treba se zapitati nakon uvida u skor Levantea. Naime, gosti su četiri puta vezano remizirali s konačnih 1:1, što znači da umeju da sačuvaju po sebe povoljan reziltat.

ZAMALEK – AL AHLI, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona Afrike)

Sudar najboljih timova Egipta u finalu Lige šampiona Afrike mora da donese uzbuđenje. Derbi Kaira na poseban način igra se bez navijača, ali ne bi trebalo da zaboravimo da je Al Ahli posle 34 kola u šampionatu prvi sa 89 bodova, sa samo osam primljenih golova. Teško že Zamalek probiti taj gvozdeni bedem.

EUPEN – ŠARLOA, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Šarloa je na četvrtoj poziciji, ali ne igra dobro. Naime, tim je pobedio samo Srkl Briž na poslednjih pet mečeva, pa će Eupen moći da ih izazove. Kako bilo, domaći su na poslednjem meču remizirali s Lliježom, što goste primorava na oprezan pristup utakmici s rivalom koji ih je poslednji put primorao na remi.

KJEVO – LEČE, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Leče je prava mašina za golove. Postigli su 20 na osam utakmica, dok Kjevo ima samo četiri primljena sa utakmicom manje. Neće biti ovo opušten meč u Seriji B, naročito ako znamo da i jedan i drugi rival igraju u sasvim solidnoj formim, a da Leče ulazi u utakmicu sa sećanjem na tri vrlo visoke pobede.

FEREIRA – FAMALIKAO, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Ništa nije sigurno kada je reč o meču timova približne snage. Međutim, Famalikao je nešto ubojitiji sa 11 postignutih golova sa sedam odigranih utakmica, dok Fereira ima bolju odbranu. Sve u svemu, egal partija je moguća, uz obaveštenje da je Famalikao prvi put u gostima izgubio od Fereire u februaru mesecu.

HRVATSKA – TURSKA, 17.00

(Košarka, kvalifikacije za EP)

Aktivnosti nije bilo od februara, pa je veilko pitanje kolio su selekcije uigrane. Međutim, Hrvati su u boljoj poziciji pošto već imaju dve vezane pobede, dok Turci u skoru, u okviru Grupe D imaju vezane poraze od Šveđana i Holanđana. Međutim, od Turaka bi, s obzirom da se igra u Istanbulu ovde trebalo očekivati znatno više.

FENERBAHČE – VALENSIJA, 18.45

(Košarka, Evroliga)

Kokoškov posle tri uzastopna poraza od Barselone, Baskonije i Real Madrida mora da insistira na ofanzivnoj igri. To nije lako protiv četvrtoplasirane Valensije koja od decembra prošle godine, odnosno meča završenog u produžecima nije dobijao Fener. Ovde može da bude neizvesno, pre svega zbog potrebe Turaka za prekid loše serije.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara