Gabrijel Dek (©Reuters)
Gabrijel Dek (©Reuters)

Još jedan udarac za Real: I Gabrijel Dek ide u NBA

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 09:51

Pablo Laso ostaje bez još jednog važnog igrača

Fakundo Kampaco je napustio Real, sjajni Argentinac karijeru nastavlja u NBA ligi, igraće zajedno sa Nikolom Jokićem u Denveru i aspolutno je zaslužio priliku da se oproba u najjačoj ligi sveta. Dugo se spekulisalo o njegovom odlasku u Sjedinjene Američke Države, počeo je sezonu u Madridu, ali kada je stigao poziv iz Kolorada nije mogao da ga odbije.

Odlazak Kampaca predstavlja veliki udarac za Kraljevski klub, ali Pablo Laso je najavio da neće angažovati zamenu za odličnog plejmejkera. Španski stručnjak tvrdi da će ekipa morati da se potrudi da nadomesti njegov učinak i da svakako neće od drugih igrača, poput Laprovitole i Alosena, tražiti da menjaju uloge.

Izabrane vesti

"Stil tima je nešto o čemu se ne pregovara, kao što je nemoguće nadoknaditi gubitak igrača. Ne možemo da pitamo Laprovitolu i Alosena da budu kao Faku. To je pitanje tima i Real Madrid u svim okolnostima mora da bude prepoznatljiv i takmičarski nastrojen. Izgubili smo velikog igrača, to je jasno, ali snaga tima mora biti u timu, a ne u jednom igraču", izjavio je trener Reala.

Sada iz Španije stiže još loših vesti za Real, Marka javlja da bi put najjače lige svega mogao da krene i Kampacov zemljak Gabrijel Dek.


Krilni košarkaš ima ugovor sa Realom do kraja sezone, još nije dobio ponudu za produžetak saradnje pa postoji mogućnost da, ukoliko se ništa ne promeni, spakuje kofere, plati izlaznu klauzulu i zaputi se ka NBA.

Deka cene u Sjedinjenim Državama, posebno je 25-godišnji košarkaš pažnju na sebe skrenuo igrama na Mundobasketu u Kini prošle godine, bio je jedan do boljih pojedinaca u selekciji Argentine koja je osvojila srebrnu medalju. Sećamo se i kako je pravio probleme Srbiji prodorima i energičnom igrom u odbrani.

U NBA ga porede sa zemljakom Noćionijem, koji je ostvario uspešnu karijeru u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi, pre svega zbog borbenosti i odličnih fizikalija, kao i jakog takmičarskog duha koji pokazuje na svakom svom nastupu.

Njegove brojke nisu impozantne: ove sezone beleži 5,7 poena i 3,1 skok po nastupu u Evorligi, uz prosečan indeks korisnosti 6,3. U ACB ligi je to nešto bolje: 8,9 poena, tri skoka za prosečan indeks 10. Jasno je da se njegov učinak za četu Pabla Lasa ne može meriti samo statistikom, stvari koje Dek radi u odbrani i zarazna energija sa kojom pristupa svakom zadatku pokazali su se veoma značajnim za sastav iz španske prestonice.

Marka navodi da će status Deka biti poznat već naredne sedmice. Real zbog finansijske krize izazvane pandemijom virusa korona nije u poziciji da daje velike ugovore, zato na kraju krajeva i ne traže zamenu za Kampaca, ali ostaje da se vidi da li će uspeti da se dogovori sa Dekom. Ukoliko ne, ostaće bez još jednog važnog igrača i pitanje je kako će uspeti da nadoknade gubitak sjajnog argentinskog tandema.



tagovi

Gabrijel DekFakundo KampacoKK Real MadridPablo Laso

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara