MINISTAR VULIN: Borba protiv uličnog kriminala ključna, neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike
Foto: MUP Srbije

prioritet

MINISTAR VULIN: Borba protiv uličnog kriminala ključna, neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da je borba protiv uličnog kriminala ključna za običnog čoveka i pozvao građane da prijavljuju takve slučajeve.

Vulin je za Pink rekao da postoji organizovani kriminal sa kojim borba nikad neće prestati, ali da ulični kriminal vređa svakog građanina i kvari život.

"Neću da se plašim da će detetu u školi neko skinuti patike, neću da ga neko presreće na ulici, neću da vidim dilera u blizini školskog dvorišta, neću da čujem za krađe kola, neću da neko obija kuće. To sve deluje malo, ali to čini naš život", rekao je Vulin, prenosi MUP.

Kaže da je zato borba protiv uličnog kriminala izuzetno važna i da je njemu prioritet. On je pozvao građane da prijavljuju slučajeve uličnog kriminala.

"Prijavite svaki reket, to se najlakše dokazuje. Samo je potrebno da oštećeni dođe u policiju i da kaže ko ga reketira, a mi ćemo organizovati sve što je potrebno da se to dokaže. Samo dođite u svoju policiju, verujte nam. Borba protiv uličnog kriminala je ključna", poručio je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track