©Reuters
©Reuters

Pike ne želi na operaciju, biće van terena do proleća

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 10:29

Španski štoper, uprkos preporuci hirurga, odlučio je da izbegne odlazak pod nož

Štoper Barselone Đerar Pike doneo je odluku da se ne podvrgne operaciji kolena posle povrede zadobijene u duelu sa Atletiko Madridom, a procene su da će se na teren vratiti za četiri meseca.

Iskusni defanzivac umesto odlaska pod nož odlučio se na tradicionalni vid oporavka kroz ortopedski tretman kako bi skratio vreme koje će provesti van stroja. Naime, procene su da će se Španac na ovaj način vratiti u trenažni proces već za tri do četiri meseca, dok bi operacija zahtevala od šest do osam meseci pauze.

Izabrane vesti

Jedan od dodatnih razloga da Pike izbegne hirurški zahvat su i njegove godine, odnosno rizik da bi oporavak 34-godišnjaka mogao da bude kompleksniji i duži od planiranog što bi samim tim moglo da ugrozi povratak na teren uopšte.

Iako je procena prestižnog hirurga Ramona Kugata bila da bi bolja opcija po Pikea bila da ipak bude operisan, odluka štopera aminovana je od strane kluba pa se procenjuje da će u aprilu biti ponovo na raspolaganju Donaldu Kumanu.

Pike je povredu zadobio u subotnjem gostovanju Atletiko Madridu na kojem je Barselona pretrpela minimalni poraz (0:1). Peh štopera nadovezao se na već velike probleme Katalonaca u defanzivi jer su van stroja i Samuel Umiti i Ronald Arauho, te je šansu na pozornici Lige šampiona u utorak uz Klemona Lenglea dobio debitant Oskar Mingez.

Splet nesrećnih okolnosti sa sobom je ipak doneo i nešto dobro s obzirom na to da je 21-godišnji Mingez u pobedi nad Dinamom iz Kijeva (4:0) u potpunosti opravdao ukazano poverenje, te je izvesno da će novu priliku da demonstrira kvalitet imati već u nedelju na Kamp Nou protiv Osasune.





tagovi

Đerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara