Zlatan Ibrahimovic (©Reuters)
Zlatan Ibrahimovic (©Reuters)

Ibra i selektor Švedske zakopali ratne sekire: Na pomolu senzacionalni povratak u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 10:51

Dvojac se sastao u Milanu i razgovarao o povratku napadača Rosonera

Zlatan Ibrahimović je kao vino, što stariji to bolji.

Vratio se u Milan početkom godine, do kraja minule sezone postigao deset golova, zabeležio pet asistencija, ponovo bio jedan od najbolji igrača u čitavoj ligi. U tekućoj je nastavio da oduševljava, sa još deset golova na šest mečeva je prvi strelac Serije A, dok su Rosoneri na čelu tabele sa 20 bodova u početnih osam kola.

Izabrane vesti

Najavio je Ibra da će igrati i u petoj deceniji, a na izmaku četvrte dobio je i nagradu za najboljeg švedskog igrača, 12. put u karijeri.

Mnoge je iznenadio i kada je zagolicao maštu fudbalske javnosti u Švedskoj objavom na društvenim mrežama. Postavio je fotografiju u dresu tamošnje reprezentacije i napisao: "Dugo se nismo videli". Svaki ljubitelj fudbala u Švedskoj se ponadao da bi Zlatan ponovo mogao da obuče dres državnog tima.

Najbolji strelac u istoriji švedske reprezentacije (62 gola) povukao se posle Prvenstva Evrope 2016. Iza sebe ima 116 utakmica, a sećamo se i da je pred Mundijal u Rusiji iskoristio priliku da se poigra sa srcima fudbalskih zaljubljenika u Švedskoj, kada je izrazio želju da ponovo obuče reprezentativni dres i zaigra na planetarnoj smotri.

Selektor Jane Anderson je tad isticao da Ibru neće zvatii i tako otpisao mogućnost povratka u reprezentaciju.

Podsetimo i da Ibra i Anderson nemaju tako slavnu istoriju odnosa. Iskusni napadač je često umeo da kritikuje švedskog selektora, poslednji put je to uradio pre nekoliko meseci, kada je kritikovao odluku da za meč Lige nacija protiv Francuske u startnu postavu ne uvrsti fudbaler Juventusa, Dejana Kuluševskog.

"Ovo je smešno! Još jedan dokaz da nekompetentni ljudi na pogrešnim pozicijama vode švedski fudbal", napisao je Zlatan posle utakmice sa Galskim petlovima.

Izgleda, ipak, da je dvojac uspeo da pronađe zajednički jezik i da bi zbog toga švedski fudbal mogao izuzetno da profitira. Selektor Jane Anderson je tokom četvrtka bio u Milanu kako bi sa Zlatanom Ibrahimovićem razgovarao na temu povratka u državni tim.

"Kada je Zlatan otvorio mogućnost povratka, pomislio sam da je jedino ispravno da se sastanemo što je pre moguće. Sastanak je bio veoma pozitivan, dogovorili smo se da ćemo nastaviti razgovore narednih meseci", izjavio je Anderson.

Posle ovih reči, Ibrin povratak u reprezentaciju je dobio novu dimenziju. Sledeći meč Šveđani igraju marta 2021, što selektoru Andersonu i njegovim saradnicima, kao i ljudima iz Fudbalskog saveza daje dovoljno vremena za pregovore sa napadačem Milana oko povratka u reprezentaciju.



tagovi

Jane AndersonZlatan Ibrahimovićreprezentacija ŠvedskeŠvedskaMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara