Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 27. 11. 2020.

| Politika

Opozicija traži da se preusmeri novac i pomogne Palilulcima koji su bili poplavljeni

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
niš moj grad
Skupštini predložili da dopuni dnveni red njihovim predlozima; Foto: E.M.

Kako bi se pomoglo građanima koji u pretpeli štetu zbog poplava, opozicioni odbornici grupe “Niš, moj grad” predlažu da se 20 miliona dinara, koji će se rebalansom budžeta prebaciti niškim opštinama, usmere pre svega Opštini Palilula. Odbornici traže i izveštaj o rezultatima radne grupe koja je formirana kako bi se rešio problem zagađenog vazduha. Od predsednika niške Skupštine očekuju da ove zahteve uvrsti u dnevni red i da o njima diskutuje na sednici gradskog parlamenta 30. novembra.

Iz odborničke grupe "Niš moj grad" navode da imaju saznanja da su se nadležnima javili građani Palilule sa preko 500 zahteva za nadoknadu štete od poplave, te predlažu da se razmotri pomoć oštećenima.

Tražimo da se izdvojena sredstva, u iznosu od 20 miliona dinara, koja će se rebalansom budžeta transferisati niškim opštinama, namenski usmere, pre svega, opštini Palilula za saniranje ovih poplava. Činjenica je da se dugo posle ovih poplava, zbog izlivanja vode iz kanalizacije, u čairskom parku osećao neprijatan miris danima, a poplave su usledile i posle saniranja kanalizacione mreže kod podvožnjaka u Zetskoj ulici, prema rečima čelnika Grada i JKP „Naisus“ - navode iz grupe “Niš, moj grad”.

Ukazuju da se šteta takvih razmera nije se desila poslednjih pedeset godina, a da je posebno teška situacija bila u delu grada oko pruge i čairskog parka, ali i u ostalim opštinama.

Smatramo da su poplave ovolikih razmera, pre svega, kod čairskog parka i palilulske rampe, kao i do poteza osnovne škole „Učitelj Tasa“, posledica nestručnog, lošeg projektovanja i nekvalitetno izvedenih radova na izgradnji čairskog i južnog kolektora - dodaju.

Čelnike Grada podsećaju da i dalje nema trajnih rezultata, iako su ih obećali i od njih traže odgovornost za “suludo utrošena sredstva”.

Osim što žele da se o ovome diskutuje na sednici Skupštine, žele da tema bude i radna grupa koju je Grad Niš formirao početkom 2020. godine kako bi se rešio problem aerozagađenja, te traže da vide izveštaj o njenom radu i rezultatima.

Zdravlje stanovnika Niša je ugroženo, posebno hroničnih i srčanih bolesnika. Taj problem su građani Niša imali i prošle, a i prethodnih godina, ali je sada još izraženiji zbog loše epidemiološke situacije u gradu - ističu.

Traže i nove informacije o radu Štaba za vanredne situacije, te predlažu da lokalna saomuprava učini sve kako bi ljudima olakšala život u narednom periodu.

Da ove tri teme budu tačke kojima će se dopuniti dnevni red sednice Skupštine Grada Niša zahtev su uputila 4 odbornika ove opozicione grupe, a odluku o tome saznaće verovatno pred sam početak zasedanja koje je zakazano za ponedeljak, 30. novembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fred Ventura

    04:27 // 28. 11. 2020.

    Kolki su im stomakovi..... Kolko li jedu ovi.....

    • Deki

      14:49 // 28. 11. 2020.

      Jedu ko provaljeni.Rasirio im se zeludac mogu sve da prevare.Nije malo 15 god na vlasti i sa svima redom.Samo presvucu dres.Mladi zbog njih bezite uEU

  • Dragi

    16:49 // 27. 11. 2020.

    Dvoje deke i harmonikas, li koji je ovo trust mozgova? Reguralno gledano nemaju svo trojica jednu srednju skolu.Od levice do dednice, pa opet nazad.

    • Dušica

      09:30 // 28. 11. 2020.

      Nije tako Dragi, Banana je bežao u Gimnaziju (B. Palanka) zbog ponavljanja. Ćirković se "obrazovao" u 60 godina, a vodio gradilišta kao brigadir čak i JKP Medianu (građ. tehničar). Mali u Doljevcu svirao jake svadbe.

  • Mladost i obrazovanost

    16:43 // 27. 11. 2020.

    Lagarija, ali ne odustaju u zamajavanju gradjana.Starci gotovo je sa prevarantskom i pokvarenim istupanju.Pojavice se mladi Stanivukovic Banja Luka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: