Tanjug/AP
Sergej Lavrov

Nemačka je u poslednje vreme postala lokomotiva agresivnog ponašanja prema zemljama koje nisu članice EU i NATO, ocenio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Čudno je što je Nemačka od svih zemalja odlučila da u poslednje vreme postupa kao lokomotiva prilično agresivnog ponašanja prema državama koje nisu članice NATO i EU – rekao je ruski ministar posle susreta sa beloruskim kolegom Vladimirom Makejom u Minsku.

Takođe, osvrnuo se i na to kako je šef nemačke diplomatije predstavio program predsedavanja njegove zemlje Komitetom ministara inostranih poslova Saveta Evrope, ocenivši da je to učinjeno grubo, nediplomatski i delimično rusofobno.

Nemačka od novembra ove godine do maja naredne predsedava Komitetom.

– Više nije neka tajna, na zasedanju Komiteta ministara Saveta Evrope Hajko Mas je predstavio svoj program za narednih šest meseci na jedan ispolitizovan način, u tonu koji nije prihvatljiv, a rekao bih, ljudski grubo, nediplomatski – oštar je Lavrov.

Prema njegovim rečima, „bilo je tu dosta i rusofobnih izjava, ne samo kada je reč o Belorusiji, već i neosnovanih optužbi po pitanju Krima, Abhazije, Južne Osetije, Pridnjestrovlja, jugo-istoka Ukrajine“.

– Dosta čudno on (Mas) izjasnio se i o postignutom Sporazumu o Karabahu – rekao je Lavrov.

2 COMMENTS

  1. Лудак ко им је дозволио да се дигну из пепела, после Другог Светског рата.

  2. Tevtonski gen nikada ne spava jer je siguran u sebe i svoju snagu — zato sa njim(a) moraš biti na stalnom oprezu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here