EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić predstavio je konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore.

– Opredelio sam se da imam jednog potpredsednika i taj potpredsednik je Dritan Abazović – saopštio je Krivokapić.

On je saopštio i imena ministara: ministar odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spaji,ć ministar prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

– Vlada koja nije ni startovala, a najviše kritikovana. Više se bavilo imenima, nego vizijom budućnosti Crne Gore – rekao je Krivokapić i nastavio:

– Pozivam sve da nam pomognete da zajednički dođemo do najboljeg rešenja. Ovo je pitanje svih nas. Zatičemo vrlo negativno stanje – istakao je mandatar.

Dodao je i da ako bi želeo da ima vladu prijatelja, kumova i rodbine da “tu ne bi pripadao”.

– Poznajem kandidate od skoro, ali kada imate reference ne mogu da kažem da mogu da ga eliminišem – rekao je Krivokapić.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here