Федерални суд одбацио Трампову жалбу за Пенсилванију

ВАШИНГТОН: Савезни апелациони суд одбацио је покушај Трамповог штаба да поново покрене тужбу којом се оспоравају изборни резултати у Пенсилванији, пресудивши да "тврдње немају утемељење".
Donald Tramp, američki predsednik Foto: AP Photo/Evan Vucci
Фото: AP Photo/Evan Vucci

Веће састављено од троје судија Апелационог суда за трећи круг одбило је захтев Трамповог штаба, који је предводио Руди Ђулијани, за измену тужбе која је претходно одбијена, преноси CNN.

"Тврдње штаба немају никакво утемељење. Број гласачких листића које они конкретно оспоравају далеко је мањи од 81.000 гласова разлике у победи ", написале су судије.

Председник и неки од његових савезника доводили су у питање легитимитет избора наводећи, без доказа, да је било крађе и настојећи да искористе правну борбу за поништавање резултата у кључним државама.

Председников штаб жалио се на пресуду прошлог викенда када је судија Метју Бран одбацио њихову тужбу пресудивши да не може бити измењена и допуњена и упоредивши је са "Франкенштајновим чудовиштем".

Трамп новинару: Ти си лака категорија, ја сам председник Америке

Председник САД Доналд Трамп данас је на конференцији за новинаре у Белој кући оштро "одбрусио" новинару Ројтерса Џефу Мејсону који га је обасуо питањима о томе да ли ће признати Џоа Бајдена за председника.

"Биће тешко признати његову победу, јер је било огромне преваре. Колико ће брзо ићи промена администрације видећемо, јер време није на нашој страни. Све друго јесте. Чињенице, огромна превара која се догодила. То не сме да се догађа у оваквој земљи", рекао је Трамп, а преноси Дејли Мејл.

Новинар је затим током Трамповог говора поново поставио питање па је Трамп изгубио стрпљење.

"Ти си лака категорија. Ја сам председник Америке. Немој никада више да се тако обраћаш председнику", рекао је Трамп, а потом затражио да питање постави други новинар.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести