• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO JE I ZAŠTO JE PAO MARIO LAZOVIĆ? Tražio ga Interpol, sumnja se da je bio član grupe koja je gospodarila Evropom

Autor Marija Ivetić

Na brodu "Florida 2" 1. septembra 2018. godine na Azorskim ostrvima u Portugalu pronađeno je 840 kilograma kokaina.

 florida 2 svercovao kokain droga budvanin uhapsen hapsenje interpolova poternica interpol mup Izvor: MUP RS/printscreen

Mario Lazović (42) iz Budve uhapšen je u Srbiji po Interpolovoj poternici zbog sumnje da je povezan s krijumčarenjem 840 kilograma kokaina, koji je zaplenjen na brodu "Florida 2" u portugalskoj luci Horta u septembru 2018. godine.

"Osumnjičeni je uhapšen nakon višemesečne zajedničke akcije službenika Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u sektoru kriminalističke policije i Odeljenja za ciljane potrage MUP Republike Srbije. On je tražen međunarodnom poternicom NCB Interpola, koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi privođenja ovog lica Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. On se sumnjiči da je imao konkretnu ulogu i bio član organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila 840 kilograma opojne droge kokain na brodu "Florida 2", saopštio je MUP.

Možda će vas zanimati

Lazović je priveden sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu, gde mu je određen ekstradicioni pritvor.

Na brodu "Florida 2" 1. septembra 2018. godine na Azorskim ostrvima u Portugalu pronađeno je 840 kilograma kokaina i uhapšene su četiri osobe, od kojih su dve iz Crne Gore.

Katamaranom i jahtama šverceri prenosili narkotike od Južne Amerike do Evrope

U martu ove godine uhapšeno je osmoro osumnjičenih za isti slučaj na teritoriji Crne Gore, Srbije i Hrvatske. U pretresima je oduzeto sedam skupocenih vozila, 12,5 hiljada evra, nekoliko skupocenih satova roleks, pištolj, pakovanje eksploziva i municije, više kriptovanih telefona, SIM kartica i drugi tehnički uređaji, te pronađeni brojni dokazi koji će se koristiti u postupku, saopštila je tada crnogorska policija.

"Svaki od pripadnika imao je svoju ulogu i zadatak. Brodovima, katamaranom ili jahtama prenosili su velike količine kokaina od Južne Amerike do Evrope. Kilogram kokaina u Južnoj Americi košta od 5.000 do 6.000 evra, dok cena u Evropi dostiže od 30.000 do 40.000 evra, u zavisnosti od države u kojoj se prodaje. Za kupovinu brodova pojedini članovi nabavljali su i koristili falsifikovane pasoše, dok su drugi bili zaduženi da prenose poruke", rekla je tada specijalni tužilac Mira Samardžić.

U martu uhapšen i vođa krimi-grupe

Prilikom racije u martu ove godine uhapšen je i jedan od organizatora Lazovićeve krimi-grupe Nikica Todorović, kao i Milovan Lolo Laković, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Ranko Stojović i Darko Giljača. Na čelu grupe je, osim Todorovića, i Damjan Vukašinović, dok su članovi i Radoje Radulović, Marko Stević, Veljko Jovanović, Mario Lazović, Zerina Karkelja i Dragana Prostran (Sanja Roćen), tvrdi crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo.

Akcija iz 2018. godine sprovedena je u okviru međunarodne saradnje Uprave policije Crne Gore i sudske policije Portugala, Francuske Uprave carina, DEA-SAD, te policija Velike Britanije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije, a sve u saradnji sa Evropolom.

(Mondo/Republika)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Budite bolje informisani od drugih, &a target="_blank" href="https://appurl.io/ybynoYBGl">PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.&/p>

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA