"ORLOVI" SPREMNI ZA ŠVAJCARSKU: Srbija bolja i neuigranija

V. P.

28. 11. 2020. u 09:00

PRVU od dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2022. u novembarskom FIBA "prozoru", košarkaši Srbije odigraće danas (15.30) protiv Švajcarske u finskom Espu.

ОРЛОВИ СПРЕМНИ ЗА ШВАЈЦАРСКУ: Србија боља и неуигранија

FOTO: N. Paraušić

U ponedeljak, na istom mestu, protivnik je selekcija domaćina u okviru 4. kola E grupe.

Selektor Igor Kokoškov vodio je sinoć ekipu Fenerbahčea u evroligaškom duelu sa Valensijom, danas u prepodnevnim satima vraća se u Finsku kako bi seo na klupu nacionalnog tima.

- Nije mi teško, u dogovoru sa ljudima iz KSS jedini uslov je bio da prisustvujem svim takmičenjima. Jedino me brinu ovi otkazani letovi - rekao je Kokoškov, koga samo viša sila može da odvoji od "orlova" u meču sa Švajcarcima. - Dosta znamo o njima, igraju modernu košarku. U Gruziji su odigrali veoma dobro i izgubili u produžecima. Vidi se da imaju kontinuitet u radu.

"Orlovi"

SELEKTOR Kokoškov za mečeve sa Švajcarskom i Finskom računa na sledeće igrače: Aleksu Avramovića, Danila Anđušića, Dejana Kravića, Stefana Pota, Dalibora Ilića, Marka Jeremića, Dragana Apića, Jovana Novaka, Stefana Pena, Borišu Simanića, Marka Simonovića, Aleksu Radanova, Radeta Zagorca i Nemanju Dangubića.

U ovakvim okolnostima, u kojima najbolji igrači nisu dostupni nacionalnim timovima, Srbija ne može da govori o kontinuitetu.

- Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat - optimista je bek Danilo Anđušić, koji se vratio u reprezentaciju posle dugih sedam godina.

- Veoma mi je drago što ponovo oblačim dres sa državnim grbom. Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje mi selektor postavi. Format kvalifikacija je specifičan, timovi sa mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri, i da iz toga tražimo dve pobede u finskom "mehuru".

OPTIMIZAM Danilo Anđušić/FOTO: N. Paraušić

Švajcarci su bez pobede posle dva kola, oslanjaju se na široj javnosti nepoznata imena - Džonatana Kazadija, Natana Jurkovića, Roberta Kovača... I nešto poznatija, kao što su Dušan i Mirko Mlađan, sinovi nekadašnjeg člana šampionske generacije Zadra iz 1986. Milana Mlađana, svojevremeno i osvajača Kupa Jugoslavije sa ekipom IMT.

GRUPA E

Švajcarska - Srbija 15.30

Finska - Gruzija 18.30
PONEDELjAK
Švajcarska - Gruzija 15.00
Srbija - Finska 18.00
lTABELA: 1. Gruzija 2-0, 2.Srbija 1-1, 3. Finska 1-1, 4. Švajcarska 0-2.

"Orlovi" su u prva dva meča kvalifikacija pobedili Finsku u gostima (80:58) i izgubili kod kuće od Gruzije (90:94), koja je kao jedan od domaćina Evrobasketa siguran učesnik. Iz naše E grupe plasiraće se dve najbolje selekcije, ne računajući Gruziju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)