Basista Riblje čorbe Miša Aleksić preminuo od korone

Basista "Riblje čorbe" Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini.
On je od 13. novembra bio na lečenju od kovida-19 u KBC "Bežanijska kosa".
 
Stanje mu se nedavno pogoršalo i bio je priključen na respirator. 
 
Karijeru je započeo 1970. godine u bendu "Rojali" kao bas gitarista i pevač. Grupa je te godine osvojila drugo mesto na takmičenju "Veče uz radio" u organizaciji urednika emisije Radio Beograda.
 
Naredne godine otišao je u SAD gde je diplomirao na višoj školi u Pajksvilu u Merilendu. Po povratku u Jugoslaviju i pod uticajem britanskih velikana roka "Dip parpla" i "Led cepelina", Miša je formirao grupu "SOS" sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem.
 
Nakon više promena postave, u bend su došli Rajko Kojić i Vicko Milatović. Sa njima je Aleksić 1978. godine napravio "Riblju čorbu" sa nekadašnjim pevačem benda "Rani mraz" Borom Đorđevićem.
 
 
Osim što je bio basista grupe, bio je i tekstopisac i producent na albumima "Riblje čorbe", jednog od najpopularnijih rok bendova na ovim prostorima.
 
Tokom karijere, pisao je pesme i producirao albume za brojne druge izvođače i bendove.
  • NS

    29.11.2020 15:46
    RIP! Tužno :(
  • фан

    29.11.2020 15:40
    Велики губитак за групу и рок сцену. Незамењиви си део Рибље Чорбе.
    Вечна ти Слава Мишо и саучешће породици и пријатељима.
  • Goxn

    29.11.2020 15:02
    Ajde
    Ajde da čujem komentare kako korona ne psotoji. Da nam ne trebaju maske itd..nosite ih i dalje ispod nosa, brade itd... ma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija