Najmanje 34 žrtve bombaških napada u Avganistanu

Svetske vesti - Nedelja 29.11.2020 - 13:22

Najmanje 34 osobe poginule su danas u dva odvojena samoubilačka bombaška napada u Avganistanu.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napade FOTO: AP Još niko nije preuzeo odgovornost za napade FOTO: AP
Meta napada bili su vojna baza i šef provincijskog saveta, saopštili su zvaničnici.
 
U napadu u istočnoj provinciji Gazni ubijen je 31 vojnik a 24 su ranjena kada je napadač vojnim oklopnim vozilom punim eksploziva ušao u vojnu bazu i aktivirao bombu, izjavio je zvaničnik u avganistanskom Savetu za nacionalnu bezbednost.
 
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian potvrdio je da su se dogodili samoubilački bombaški napadi, ali nije želeo da iznese više detalja.
 
Drugi napad, u kome su ubijene najmanje tri osobe i 12 ranjeno, uključujuči i decu, dogodio se u južnom Avganistanu, a meta bombaša samoubice bio je šef provincijskog saveta u Zubalu.
 
Šef provincijskog saveta Atajan Hakbajat preživeo je današnji napad sa lakšim povredama, dok je jedan od njegovih telohranitelja ubijen, rekao je portparol provincijske policije.
 
Još niko nije preuzeo odgovornost za napade.
 
Bombaški napadi su se desili u vreme dok predstavnici avganistanske vlade i talibani prvi put vode licem u lice razgovore u Kataru kako bi okončali decenijski rat u zemlji.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: