Foto: promo Hyundai

Novi krosover zvaće se Bayon, pripadaće B segmentu (B-SUV) i biće namenjen evropskom tržištu gde stiže u prvoj polovini sledeće godine. Pridružiće se modelima Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe.

Svojim dolaskom na evropsko tržište u 2021. godini, kao potpuno novi model, Bayon će biti važan dodatak trenutnoj Hyundai SUV gami.

Kako je rečeno iz kompanije, lansiranjem novog, dodatnog modela B segmenta, kao početne tačke SUV game i to u najpopularnijoj klasi u Evropi, očekuje se još veća potražnja.

Saznajte još:

Ime je inspirisano gradom Bayonne na jugozapadu Francuske, a kako je prvenstveno evropski proizvod, Hyundai je odlučio da ga imenuje po evropskom gradu poznatom po lifestyle aktivnostima, poput planinarenja, jedrenja i slično.

Tokom poslednjih 20 godina, kompanija je često tražila inspiraciju za imena svojih modela u lokacijama širom sveta da bi generisala neka od najpoznatijih imena među SUV vozilima.

Tu spadaju ne samo Tucson i Santa Fe, nazvani po gradovima u državama Arizona i Novi Meksiko, već i Kona – čije ime potiče iz okruga Kona na Velikom ostrvu Havaji.

Više detalja novom modelu Hyundai Bayon očekujemo uskoro.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar