≫ 

Zašto se Microsoftov internet pregledač čudno ponaša u poslednje vreme?

Kada korisnik pomoću Explorera poseti neki sajt, Microsoft preuzme kontrolu nad njim...

  • 0
Devojka, kompjuter, viza

Foto: Shutterstock

Uprkos dolasku novog Microsoftovog pregledača - Edge, za koga podaci govore da je za kratko vreme postao popularniji od Mozillinog Firefoxa, broj korisnika "starog" Internet Explorera među korisnicima Windowsa nije mali.

Zato je Microsoft počeo da ih "tera" da koriste Edgeu. Prema pisanju sajta Techdows, korisnici Internet Explorera su počeli da "primećuju čudno ponašanje" internet sajtova koje posećuju, jer one postepeno prestaju da podržavaju stari pregledač.

Kada korisnik pomoću Explorera poseti neki sajt, Microsoft preuzme kontrolu i automatski pošalje korisnika na istu internet stranicu, samo što je "otvori" u Microsoft Edge-u.

Microsoft Edge

Foto: Microsoft

Kao ovo prebacivanje između dva pregledača baš i nije najsuptilniji potez, to je podstaklo Microsoft da korisnicima dodatno objasni da stranica koju posećuje ne podržava Internet Explorer.

Iako je iz ovoga očigledno da se Microsoft na sve moguće načine trudi da korisnike natera da koriste Edge, ovo prebacivanje je moguće zaustaviti ulaskom u napredna podešavanja Internet Explorera.

Ipak, razlog zbog koga Microsoft preduzima ovakav potez leži u nestabilnosti i (ne)bezbednosti Explorera, koga će softveri te kompanije, u nekom trenutku, u potpunosti prestati da podržavaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA