DA VODA STIGNE DO SVAKOG SELA: Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević ima ambiciozne planove

A. Z. KLISURIĆ

30. 11. 2020. u 13:23

PRIORITETAN projekat u beogradskoj opštini Lazarevac je nastavak izgradnje sistema vodosnabdevanja za Arapovac i Mirosaljce, a uporedo se priprema i projektno-tehnička dokumentacija za ostale delove ove opštine.

ДА ВОДА СТИГНЕ ДО СВАКОГ СЕЛА: Председник општине Лазаревац Бојан Стевић има амбициозне планове

Bojan Stević / Foto privatna arhiva

Usled svih mera, koje su preduzete, u borbi protiv pandemije virusa korona, "izgubljeno" je 30 odsto budžeta, pa su pojedini projekti odloženi za narednu godinu.

- Borba protiv virusa je zajednička i zato smo redukovali sve troškove koji nisu trenutni prioriteti i fokusirali smo se na ono što su građani obeležili kao najveće probleme - ovako za "Novosti" govori predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. - Na prvom mestu je vodosnabdevanje, kanalizacija i nedostatak parking mesta uz nastavak rešavanja putne infrastrukture. Neizostavni problem je i zapošljavanje, iako imamo podršku EPS.

Kako nam je ispričao, vrata opštine uvek su otvorena za sve građane. Od kada je imenovan za prvog čoveka Lazarevca ugostio je veliki broj sugrađana i zajedno sa svojim timom trudio se da sagleda i reši njihove probleme.

* Koji je najvažniji zadatak koji ste sebi postavili kao predsednik GO Lazarevac? I koji projekti su u ovom trenutku prioritet?

- Zadovoljstvo građana mi je jedino merilo, a znam, da bih to opravdao moram da rešim gorući problem vodosnabdevanja, uz podršku Grada i Vlade Srbije. Neophodno je i da unapredimo infrastrukturu, dovedemo investitore čime ćemo povećati i broj zaposlenih ljudi u Lazarevcu. Završićemo ulicu Janka Stajčića, koja će promeniti izgled ulaza u Lazarevac. Nastavićemo izgradnju kanalizacije i balon sale u OŠ u MZ Veliki Crljeni. Rekonstruisaćemo i trg ispred opštine i parking garaže pored. Izmestićemo autobusku stanicu, unapredićemo vrtiće i škole, i sagradićemo glavnu tržnicu.

* Da li biste u nečemu intenzivirali saradnju sa Gradom, u čemu bi ona mogla biti bolja?

- Saradnja sa Gradom mora biti još čvršća i uže povezana, jer jedni bez drugih ne možemo. Podrška od strane Grada je značajna po pitanju izrade kapitalnih projekata, koji za cilj imaju unapređenje života Lazarevčana. Posebno bi se to odnosilo na rešavanje vodosnabdevanja.

S obzirom na to da ste u prethodnom mandatu bili državni sekretar u * Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave kako vam sad izgleda čelna pozicija i šta ćete promeniti?

- Iskustvo u ministarstvu mi je dalo uvid u to da postoje različite mogućnosti u državnim, nevladinim i međunarodnim programima koje opštine i gradovi širom Srbije mogu da iskoriste ako obezbede kapacitete za to, o čemu se i dalje ne razmišlja dovoljno. Kao rođeni Lazarevčanin, mojim sugrađanima i opštini želim sve najbolje, zato mi je drago kada rešimo neka pitanja koja stoje neko vreme nerešena.

* GO Lazarevac nalazi se duž Ibarske magistrale, da li Opština na neki način može da doprinese većoj bezbednosti građana ili bi ovde morale da se uključe i republičke institucije?

- Već radimo na tome sa Vladom Srbije i Javnim preduzećem "Putevi Srbije" da izgradimo kružni tok na jezeru Očaga, čime će se, prirodno, podići bezbednost svih učesnika, a ujedno biće lepši prilaz u naš grad.

Na naše pitanje po čemu bi voleo da ga Lazarevčani pamte i pominju, Bojan Stević odgovorio nam je kratko - "po ispunjenim obećanjima".

Bojan Stević / Foto privatna arhiva

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

- Poljoprivreda je jako važna za nas i zato nastojimo da uvek pronađemo neke subvencije, kao što smo uradili pre par dana kada smo raspisali konkurs za dodelu sadnog materijala, po prvi put - istakao je Stević.

S obzirom na to da su kopovi blizu Lazarevca, predsednik opštine rekao nam je da imaju podršku EPS i nadležnog ministarstva, kao i Grada u vidu projekata koji imaju za cilj unapređenje života i zaštitu životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)