Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

OTKRIVENO ŠTA JE NAPISAO U ZAPISNIKU! Sudija je pokazao Mesiju žuti karton nakon što je odao POČAST Maradoni, a sada je procurelo kako je to objasnio!

M.D.S. - Vest objavljena: 00:29 - 01.12.2020

Lionel Mesi je u 73. minutu meča Barselone i Osasune postavio konačan rezultat 4:0. Ovo ne bi bilo toliko značajno (navikao nas je Argentinac na golove) da tom prilikom nije skinuo dres Barselone i našao se u dresu Njuels Old Bojsa sa brojem 10.

Lionel Mesi je u 73. minutu meča Barselone i Osasune postavio konačan rezultat 4:0. Ovo ne bi bilo toliko značajno (navikao nas je Argentinac na golove) da tom prilikom nije skinuo dres Barselone i našao se u dresu Njuels Old Bojsa sa brojem 10.

To je bio njegov matični klub iz rodnog Rozarija u kom je sa šest godine krenuo da brusi neverovatan fudbalski talenat, a odatle je sedam godina kasnije otišao u Barselonu. Rekli bi mnogi - ostalo je istorija.

Međutim, nije to bila posveta početku karijere, već velikom Dijegu Armandu Maradoni. Od pre četiri dana pokojni velikan je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za ovaj klub.

Divnu posvetu Maradoninog naslednika pokvario je sudija Mateu Lahoz. Iako je Mesi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jeste, ali mnogi navijači prigovorili su sucu da mu malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

Španska "Marka" je danas objavila tekst o tom Lahozovom postupku, a u njemu donosi i detalje događaja. Posebno je zanimljivo videti kako je Lahoz opisao taj događaj u zapisniku.

- U 73. minutu meča igrač s brojem 10 Mesi Kućitini Lionel Andres dobio je žuti karton iz sjedećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je postigao gol kako bi pokazao novi dres ekipe Njuels Old Bojs s brojem 10 na leđima. Takav dres Njuels Old Bojsi nosili su u sezoni 1993/1994 - napisao je Lahoz, a prenosi "Index".

Španski list piše kako Lahoza zboh ovakvog detaljnog opisa događaja u Španiji zovu čudakom, ali i da ovo nije izuzetak, te da se radi o sudiji koji uvek ovako temeljno opisuje događaje na terenu.

VIDEO: Sudija pomogao sportistkinji kojoj su ispale grudi tokom meča

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča FK Crvena zvezda – FK Voždovac. Vladan Milojević Piter Olajinka Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
22 00
Kup Srbije

22:00 - 24.04.2024

video Olajinka: Nadam se novim utakmicama u kojima ću biti još bolji

Šampion Srbije i lider na tabeli je lakše nego što se očekivalo porazio Partizan na svom stadionu, a najzaslužniji za pobedu je bio Piter Olajinka, fudbaler crveno-belih, koji je postigao dva gola, u 26. i 29. minutu. Nakon meča je upravo Olajinka podelio svoje impresije u razgovoru za "Arenu sport".

Svetozar Marković Šerif Endiaje, Detalji sa 173. večitog derbija, FK Crvena zvezda – FK Partizan/Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
19 32
Partizan

19:32 - 24.04.2024

video Kapiten Partizana dobio žuti karton pre početka meča – evo i zbog čega

Sedam minuta sudija Miloš Milanović je čekao da ima prvi sudijski zvižduk. Stvorio se veliki dim na terenu zbog dimnih bombi, a i kada su se stvorili uslovi fudbaleri Partizana se nisu spremili. Ostali su previše pored svoje klupe u međusobnim motivacionim razgovorima. Zato je kapiten Svetozar Marković dobio žuti karton.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Almir Memić, FOTO: BSS/Dragana Stjepanović
22 47
Boks

22:47 - 24.04.2024

Broj srpskih medalja porastao na 20: Bokseri oborili skoro 40 godina star rekord!

Nakon spektakulranih pobeda koje su ostvarile dame srpskog boksa i iskovale 11 bronzi na šampionatu Evrope za seniorke i seniore u Beogradu, usledio je i niz uspeha srpkih boksera koji su izbrojali do devet bronzi. Tako smo stigli do ukupno 20 medalja osiguranih srpskog boksa pod svodovima hale “Aleksandar Nikolić”, a i bokseri su oborili rekord sa Evropskog prvenstva 1985. kada je naša zemlja osvojila pet odličja.