sreda, 24. aprila 2024.

Još pet osoba preminulo od posledica korona virusa

Objavljeno: 1. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Još pet osoba iz Kolubarskog okruga je preminulo od posledica korona virusa, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. Preminule su dve osobe iz Valjeva, kao i po jedna osoba iz Mionice, Uba i Ljiga.

Od početka epidemije korona virusa u Kolubarskom okrugu broj smrtnih slučajeva popeo se na 96, od čega je 60 preminulih osoba iz Valjeva.

Što se tiče novozaraženih, njihov broj u okrugu je novih 150 slučajeva. Virus je laboratorijski potvrđen kod 102 osobe iz Valjeva, 28 osoba iz Uba, 16 iz Mionice, kod dve osobe iz Ljiga, dok je po jedan novi slučaj zabeležen u Lajkovcu i Osečini.

Na bolničkom lečenju nalazi se 140 osoba. Među njima je 98 pacijenta iz Valjeva, 12 iz Ljiga, 11 iz Mionice, po devet iz Uba i Osečine i jedna osoba iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji se nalazi preko 2.600 osoba iz Kolubarskog okruga, a najviše ih je iz Valjeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje na korona virus je pozitivno 176 zaposlenih u valjevskoj bolnici i u Domu zdravlja. U valjevskim osnovnim školama obolelo je 48 učenika i 52 zaposlena, a u srednjim školama 83 učenika i 28 zaposlenih.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *