AktuelnoVesti

Mazda će do 2023. lansirati sopstvenu verziju Toyote Yaris

1.76KPregleda

Mazda će u ponudu staviti verziju Toyote Yaris Hybrid u Evropi u naredne dve godine, kao potencijalnu zamenu za aktuelnu Mazdu2

 

Ova dva japasnka proizvođača već duže vreme sarađuju na tehničkom planu, što uključuje i buduća električna vozila.

 

U prezentaciji koja obuhvata i nove finansijske rezultate, Mazda je podvukla na koji način želi da iskoristi partnerstva s drugim proizvođačima da bi pojačala i povećala svoju gamu. To uključuje i plan da se u ponudu stavi „model od OEM snabdevača baziran na Yarisu THS (Toyota Hybrid System“ u Evropi, i to u okviru naredne dve godine.

 

To sugeriše da bi Toyota proizvodila model iz B segmenta za Mazdu uz Yaris, u fabrici u severnoj Francuskoj. Hibridno pogonjeni hečbek bi pomogao Mazdi da se uskladi s emisionim ciljevima EU. Ovo bi takođe bilo od koristi Toyoti, jer su dve kompanije formirale zajednički poduhvat da bi podelile svoje flotne ciljeve.

 

Mazdin model baziran na Yarisu bi potencijalno zamenio aktuelnu „dvojku“, koja je u prodaji od 2014. i koja ne poseduje hibridni pogonski sklop, mada je moguće da bi dva hečbeka mogla biti u ponudi jedan uz drugi izvesno vreme.

 

S Toyotom koja bi proizvodila ovaj model za Mazdu, manje je verovatno da bi u igri bio inovativni benzinac potonje firme; naravno reč je o onom s kompresionim paljenjem. Mazda još uvek ne želi da pruži bilo kakve komentare vezane za to kada će novajlija biti dostupan i da li će preuzeti oznaku „2“.

 

Što se bilo kakve izjave tiče, ona je sledeća: „Mi nastavljamo naš pristup višestrukih rešenja, koji nudi odgovarajuće solucije u skladu s miksom pogonskim sistema, jedinstvenošću i potrebama kupaca u svakoj zemlji i regionu.

 

Kao jedna od mera spomenutih višestrukih rešenja, zaključili smo da je THS optimalna solucija za odgovor na potrebe i zahteve bilo koje regije.

 

Ova saradnja je rezultat diskusija baziranih na našoj politici partnerstva između Toyote i Mazde, gde obe kompanije efikasno koriste poslovne resurse, u isto vreme međusobno se poštujući u smislu nezavisnosti brendova i rukovodećih struktura.“

 

Ovaj dogovor dolazi nakon onog gde je Toyota nedavno sa Suzukijem postigla sporazum o proizvodnji Corolla hibridnog karavana i RAV4 „plug-in“ hibrida s oznakama „Swace“ i „Across“.

 

Ovde treba podsetiti da je bedž „2“ bio iskorišćen kao osnova za Yaris koji se prodavao u SAD, ali su oba modela ukinuta na tom tržištu zbog spore prodaje.

 

Vrele Gume

Render: Autocar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery