Isplaćuju radnicima 1.000 evra "korona bonusa" jer moraju da nose maske i rade od kuće

Nemački proizvođač automobila Dajmler objavio je danas da će platiti svojim nemačkim zaposlenicima po 1.000 evra "korona bonusa", kako bi im kompenzovali lični i ekonomski teret zbog toga što moraju da nose zaštitne maske i rade od kuće, prenosi Rojters.
Isplaćuju radnicima 1.000 evra "korona bonusa" jer moraju da nose maske i rade od kuće
Foto: Pixabay
"Zbog korone, ova 2020. godina je bila godina posebnih izazova. Tokom ovih izuzetnih dana, kompanija je uvek mogla da računa na fleksibilnost i spremnost svoje radne snage", navodi se u saopštenju šefa Odeljenja za ljudske resurse u Dajmleru Vilifreda Porta.
 
Oko 160.000 zaposlenih u Nemačkoj će dobiti bonus kompanije sa sedištem u Štutgartu, proizvođača brenda Mercedes-Benc, dodaje se.
  • dolinski

    01.12.2020 17:06
    ROK
    1.000 € zato što rade od kuće?
  • a

    01.12.2020 15:43
    Pa šta? Mi smo dobili po stotku.
  • cluffas

    01.12.2020 15:06
    U Srbiji se sada desava nagradno oduzimanje.

    Koga Poreska uprava izvuce - tom Freelanceru se dodeljuje nagradno oduzimanje 50% od svog prihoda sto je imao. Jos plus dobija kaznu a ako je imao malo veci promet onda jos i dobija pun pansion u ZATVORU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.