Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Minja Draganić (15), koja je izvučena iz Požara na Dorćolu i preminula nakon mesec dana borbe za život u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, sahranjena je danas na Bežanijskom groblju u prisustvu familije, prijatelja iz škole "Braća Baruh" koju je pohađala,kao heroja koji su je spasavali iz vatrene stihije, kao i donora kože koji su se nesebično žrtvovali za njen oporavak.

Ispred kapele dugačka crna povorka. Čuju se jecaji i bolni urlici. Tuga se nadvila nad grobljem na kojem je u 15.15 Minja Draganić položena u zemlju i ispraćena na večni počinak.

Njeni prijatelji iz škole poneli su 15 crvenih balona koje su pustili ka nebu u trenutku kada je njen kovčeg spušten.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pre opela, deki Minje Draganić je pozlilo, te su morali da ga izvedu i odnesu u kola. U jednom trenutku, prišla nam je Minjina baka.

„Molim vas da ne snimate dalje, ovo je mnogo teško, ona je bila jedinica.“

Iz kapele je istrčala rođaka preminule Minje koja je vrištala i držala se za glavu i potom sela na asfalt , a radnica iz cvećare joj je donela šećer i vodu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pitali smo školske prijatelje Minje Draganić u kakvom sećanju će im ona ostati.

„Bila nam je prijatelj, ostaće nam u najbolje sećanju, nemojte nas molim vas…“, rekli su nam njeni prijatelji sa suzama u očima.

Na sahrani su bili i heroji koji su je izvukli iz požara Pavle Gavura i drugi fasaderi, kao i momci koji su joj donirali kožu. Devojčica je ispraćena uz tihu muziku violina, a poslednju molitvu je pročitao njen najbolji prijatelj.

MInja Draganić, Foto: ArhivaPodsetimo, petnaestogodišnja devojčica Minja D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je 24. novembra u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Minja je teško povređena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra, a iz vatrene stihije u poslednjem trenutku su je spasli hrabri građevinski radnici koji su čuli njeno zapomaganje. Minja se od tad nalazila na Klinici za plastuičnu hirurgiju zbog opekotina koje je zadobila, a jeno stanje je odmah okarakterisano kao teško. Međutim, stanje joj se blago popravljalo, nakon više operacija presađivanja kođe, a šta je na posletku pošlo po zlu još uvek nije poznato.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare