petak, 29. marta 2024.

Međunarodni matematički turnir

Objavljeno: 2. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije održan je 4. međunarodni matematički turnir ,,Integral kup“, koji je ove godine realizovan korišćenjem informaciono-komunikacijskih tehnologija, na internetu.

Na turniru je učestvovalo 140 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Na turniru su se takmičili učenici od šestog razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole, a veoma zapaženu ulogu su imali i mladi matematičari iz Valjeva.

U ekipnoj konkurenciji nagrade su dodeljene u dve kategorije. U konkurenciji gimnazija iz Srbije koje rade po programu matematičke gimnazije, najuspešnija je bila ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila ekipa gimnazije ,,Svetozar Marković“ iz Niša, a treća Valjevska gimnazija. U konkurenciji ostalih gimnazija najuspešnija je bila ekipa gimnazije ,,Bežigrad“ iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila Treća gimnazija iz Osijeka, a treće gimnazija ,,Slobodan Škerović“ iz Podgorice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *