Onlajn nastava je pakao na zemlji za svakog učenika i najbolje je to objasnio tata koji telefonom sinu organizuje sajber dan. I u prevodu - da nije tužno, bilo bi smešno, ma urnebesno.

Ćale zove sina dok je u kolima i smišlja master plan po kojem će se klinac tog dana školovati da bi uspeo sve da postigne, a da pritom nešto negde ne kiksne. I cela stvar liči na igranje neke strateške igrice više nego na školovanje.

"Nastavnici šalješ zadatak na Viber, ali ne na njen broj telefona, nego njenog muža jer ima veću memoriju, pa će više da joj stigne. Biologiju, to pratiš preko RTS Planete. Matematiku preko Zoom-a i ne u neko određeno vreme, nego kad nastavnici odgovara", kaže tata i svaka mu čast jer nas je podsetio na sve roditelje koji moraju da popamte ove, da tako kažemo - finese oko nastave svoje dece.

Tata je "savladao" ovu konfuznu igru i prešao sve nivoe ili se bar tako čini. Ako ništa, uspeo je u misiji da stavi svima do znanja koliko je ovo prokleto teško i koliko korona školu više niko ne može da izdrži - ni deca ni stariji, a pritom nas je lepo nasmejao. Bravo, ćale!

Ipak, koliko god se mi sa ćalcem slagali, nadležni teraju šegu sa nama i pričaju drugačije.

- Ako bi se gledala situacija u obrazovnom sistemu ona ne da nije alarmantna, nego nije ni problematična, pa nije ni ukazivala na potrebu da se nešto tako uradi - rekao je ministar prosvete Branko Ružić, pa vi birajte kome ćete da verujete - tati strategu ili ministrima.

  • Izvor:
  • Noizz.rs