ZA BOLJU BUDUĆNOST KLUBA: Goran Cvetković preuzeo Vintertur

Novosti online

02. 12. 2020. u 21:45

Srpski stručnjak Goran Cvetković preuzeće od sledeće sezone kormilo švajcarskog Vintertura.

ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ КЛУБА: Горан Цветковић преузео Винтертур

Foto: Arhiva Novosti

Na tom mestu naslediće Adija Bringera koji je, sa prekidom od šest meseci zbog dolaska Markusa Baura, čak 14 sezona vodio klub.

Uprava Vintertura u 37-godišnjem Cvetkovićem na klupi vidi bolju budućnost kluba. Srbin je Bringerov prvi asistent još od 2015. godine, a prethodno je u dva navrata igrao za ovaj klub. Cvetković je u švajcarski tim stigao 2005. godine iz Crvene zvezde (prethodno igrao za PKB), dve godine kasnije je otišao u Bern gde je proveo šest sezona, da bi se potom vratio u Vintertur u kojem je okončao igračku, i počeo trenersku karijeru. 

Nekadašnji desni bek je uz ulogu prvog asistenta Bringera obavljao i funkciju sportskog direktora, a šef stručnog štaba postaće u junu 2021. godine. 

-Cvetković je trener sa A licencom koji je stekao dovoljno iskustva kao asistent. Živi sa porodicom u našem regionu, odlično poznaje klub i okruženje, ima sjajnu konekciju sa igračima, posebno mlađim, i dobre internacionalne kontakte koji bi mogli biti od pomoći u budućnosti – saopšteno je iz kluba povodom imenovanja srpskog trenera. 

Vintertur je osvojio devet titula šampiona Švajcarske, ali na jubilarnu čeka još od 2004. godine.

(balkan-handball.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu