OPPOZICIJA TRAŽI ISTINU: "Premijer Borisov da kaže koju vakcinu će kupiti i koliko će ona koštati"

Novosti online

03. 12. 2020. u 11:33

BUGARSKA socijalistička partija (BSP) zatražila je objašnjenje od premijera Bojka Borisova oko kupovine vakcine i načina vakcinacije stanovništa protiv virusa korona.

ОППОЗИЦИЈА ТРАЖИ ИСТИНУ: Премијер Борисов да каже коју вакцину ће купити и колико ће она коштати

Foto AP

- Danas, uplašen situacijom, odbija da preuzme odgovornost za posledice krize i želi da mu mi, narodni poslanici, potpišemo blanko ček. On želi da nas iskoristi, kao indulgenciju za to šta nam predstoji – kupovina vakcine i vakcinaciju protiv kovid 19 -  izjavila je opoziciona liderka Kordelija Ninova.

Po njenim rečima, poslanici žele da glasaju za kupovinu vakcina, znajući sve informacije, misleći na zdravlje stanovnika. Ona je postavila pitanja: koje vakcine će dobiti Bugarska i koliko one koštaju.

Opoziciona partija je zatražila od premijera da dođe u parlament i podnese izveštaj, ali je taj predlog odbacila većina narodnih poslanika.

Borisov je sredinom novembra objavio da Bugarska, kao i svaka druga članica EU, izdvaja sredstva za sve vakcine koje se prave na teritoriji EU. Prema rečima ministra zdravlja Kostadina Abgelova, očekuje se da će vrednost vakcine, zajedno sa isporukama i čuvanjem preći 256 miliona evra. Biće kupljeno ukupno 12-13 miliona doza.

Juče je premijer objavio o formiranju Koordinacionog centra koji će se baviti isporukama i načinom vakcinacije stanovništva. Prvobitno će biti vakcinisane osetljive grupe i medicinski radnici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)