UBIŠE GA OD BATINA PA BI DA SE IZVUKU: Francuski policajci bi da optuže producenta da se opirao hapšenju! (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube prtscr / Revolution Mondiale

sučaj zekler

UBIŠE GA OD BATINA PA BI DA SE IZVUKU: Francuski policajci bi da optuže producenta da se opirao hapšenju! (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Policijski sindikat je danas apelovao na tužilaštvo da optuži muzičkog producenta afričkog porekla da se opirao hapšenju, šest dana nakon što je predsednik Emanuel Makron rekao da je "hapšenje i prebijanje tog čoveka neprihvatljiva sramota za Francusku."

Snimak na kojem se vidi kako policija prebija Mišela Zeklera ispred njegovog muzičkog studija pojavio se na televizijskim kanalima i na internetu, ceo svet je video šta se desilo, a građani su kritikovali policiju zbog nasilja koje je primenila.

"Izostanak optužnice za opiranje hapšenju koje je prikazao gospodin Zekler vodi ka ozbiljnoj javnoj pretnji", napisali su u saopštenju iz policijske unije, u čijem nazivu udruženja piše i da su "gnevni pripadnici zakona", preneo je Rojters.

Tužilastvo je prosle nedelje pokrenulo istragu protiv policijskog nasilja nad Zeklerom, a stvar je predata unutrašnjoj policijskoj kontroli.

Dvojica policajaca su zadržana u pritvoru, a još dvojica su pod istragom, saopštili su francuski mediji u ponedeljak.

Šef pariskog tužilaštvo Remi Hejc je u nedelju rekao da će optužnica sadržati i upotrebu rasističkog rečnika i korišćenje neopravdano korišćenje oružja.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja