SPECIJALCI UHAPSILI SRBINA U PODGORICI: Vušurović osumnjičen da je došao da ubija TVRDI DA SU MU BATINAMA IZNUDILI PRIZNANJE
Foto: EPA/Boris Pejović

akcija policije

SPECIJALCI UHAPSILI SRBINA U PODGORICI: Vušurović osumnjičen da je došao da ubija TVRDI DA SU MU BATINAMA IZNUDILI PRIZNANJE

Crna Hronika -

Pripadnici specijalnog tima crnogorske policije uhapsili su prekjuče u Podgorici državljanina Srbije Srđana Vušurovića koji se sumnjiči za planiranje likvidacija.

Vušurović je sinoć saslušan u specijalnom tužilaštvu gde je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da su ga tukli kako bi iznudili priznanje, piše "Dan".

Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz srpske ambasade "Danu" je nezvanično saopšteno da su pozvani sinoć u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje jer im je predočeno da se radi o predmetu sa oznakom tajnosti.

Vušurović je sinoć oko 21 sat bio i u Urgentnom centru gde je lekar sačinio izveštaj, a prema nezvaničnim saznanjima "Dana" imao je povrede ispod očiju u vidu podliva.

Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji ili ranije.

Pre tri dana policija je navodno dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, gde živi osoba za koju se veruje da je bila meta, nalazi sumnjivo lice. Pripadnici specijalnog tima su odmah došli i legitimisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđana Vušurovića. Oduzeli su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja.

Nekoliko minuta kasnije tuda je prošao i mladić koji je navodno trebalo da bude likvidiran.

Vušurović je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka njegovom štek stanu. Za osumnjičenog se navodno veruje da je blizak "škaljarskom" klanu.

Tokom saslušanja u policiji Vušurović je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava kao i da ne poznaje mladića koji je prema sumnjama policije trebalo da bude meta.

Dan kasnije je predat specijalnom tužiocu, a saslušanju je pored branioca prisustvovao i specijalni tužilac Saša Čađenović. Pošto se radi o tajnoj istrazi još nije poznato šta se sve stavlja na teret osumnjičenom osim pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja.

Kroz ranije aktivnosti usmerene protiv suprotstavljenih članova organizovanih kriminalnh grupa policija je sa organizacionim jedinicama Uprave policije i tužilaštvima sprečila izvršenje većeg broja "likvidacija" i to nešto više od 44 planirana ubistva.

(Kurir.rs/dan.co.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track