Crna Gora: Kenana Strujić-Harbić oštro odgovorila na negiranje genocida u Srebrenici

7
338

Kenana Strujić-Harbić, zastupnica Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore, tokom sjednice je oštro odgovorila na vrijeđanje manjina, ali i na negiranje genocida u Srebrenici.

“Prva stvar koju ću da kažem u ovom Domu, riječ Srebrenica kod muslimana Bošnjaka, ne samo u Crnoj Gori, već u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, gdje egzistiraju Bošnjaci u posljednjih 1.000 godina, je najvažnija riječ u našem jeziku.

Preko 8.000 muškaraca, žena, od nula do 90 godina, je ubijeno u jednom danu. To nije zločin gospodine predsjedniče, to je genocid i htjeli su da potru naš narod gumicom, ali nisu uspjeli. Mi smo tu. Mi živimo i živjet ćemo za dobrobit svakog Bošnjaka, Bošnjačka stranka će se kroz Parlament i ovaj Dom uvijek boriti za svakog Bošnjaka muslimana u Crnoj Gori”, istakla je Strujić-Harbić, odgovarajući zastupnicima prosrpskog DF-a, kako navode portali.

Ona se obratila i Zdravku Krivokapiću, koji je danas izglasan za novog crnogorskog premijera.

Istakla je da je sastav Vlade diskriminirajući prema manjinskim narodima.

“Vlada u kojoj nema niti jednog ministra iz korpusa bošnjačkog, hrvatskog ili albanskog naroda za nas je neprihvatljiva. Takav sastav Vlade nije u duhu Ustava Crne Gore koji je definiše kao građansku, viševjersku državu i koji garantuje sva prava manjinskim narodima kao i ravnopravnu zastupljenost u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti”, rekla je Strujić-Harbić.

Radiosarajevo.ba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

7 KOMENTARI

  1. Bravo hrabra Kenana..Za Sahovice i Strpce treba pitati novu vlast cetnicke vojvode i Nemanju Abazovica unuka Selima Abazovica cetnika Draze Mihajlovica…Srebrenicu bi oni rado ponovili da zavrse posao do kraja

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.