U BEOGRADU ZBOG KOŠAVE: Tokom vikenda grejanje 24 sata

Tanjug

05. 12. 2020. u 00:11

PREDSEDNIK Skupštine gada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da se odlukom Gradskog štaba večeras i tokom vikenda neće prekidati daljinsko grejanje.

У БЕОГРАДУ ЗБОГ КОШАВЕ: Током викенда грејање 24 сата

Foto: D.Novković

- Stanovi će od večeras i tokom vikenda biti grejani 24 sata, s obzirom da u Beogradu duva jak vetar, a da će građani zbog novih mera više vremena provoditi u svojim domovima - rekao je Nikodijević za TV Prva, a saopštila Gradska uprava.

Stupile su na snagu, dodatne, strože mere u borbi protiv virusa korona, pa do ponedeljka u pet sati ujutru neće raditi ugostiteljski objekti: kafići, restorani i trgovinske radnje. Tokom vikenda će biti otvorene prehrambene prodavnice, pekare, pijace, trafike, benzinske pumpe i apoteke.

Pozorišta i bioskopi mogu da rade do 17 sati i tokom vikenda, ali da se predstave i projekcije završe do tog vremena, podsetio je Nikodijević.

Nikodijević je dodao da Grad Beograd sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja sprovodi stroge mere kontrole u prestonici. One se, kaže, pre svih odnose na ugostiteljske objekte i javni prevoz, odnosno na poštovanje radnog vremena i sprovođenje epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)