Наука & Технологија

Гоогле и Qуалцомм инвестирају у ХМД Глобал и Нокиа телефоне

Бенцхмарк пре 14 сати
ХМД Глобал је објавио да су Гоогле и Qуалцомм инвестирали значајна средства у нови "дом за Нокиа телефоне". Укупне инвестиције износе 230 милиона долара, али ХМД није објавио комплетну листу инвеститора. Ипак, ово нам даје добру… »

АФА асоцијација за економско оснаживање жена

Недељник пре 13 сати
Недеља иновација ће се ове године одржати од 21. до 25. септембра а тема ће бити „Састанак са будућношћу“ са посебним фокусом на подизање свести о томе како брзорастуће технологије утичу на промену економије… »

Како редовно ажурирање софтвера утиче на ваш паметни телефон?

Бенцхмарк пре 7 сати
Саопштење за јавност Технолошко тржиште врви од нових модела телефона који обећавају незаборавно корисничко искуство. Без обзира на то да ли сте ИТ ентузијаста или свакодневни корисник, због различитости понуде није лако… »

Немачка неће искључити Хуавеи као добављача опреме за 5Г

Н1 Инфо пре 9 сати
Немачка Влада неће искључити Хуавеи као добављача опреме за 5Г, наводи Франкфуртер Алгемајне цајтунг и додаје да ће Савезна канцеларија за безбедност информација (БСИ) најпре извршити проверу технологије за опремање 5Г… »

Вибер увео нове функције против спамовања

ПЦ Пресс пре 13 сати
Вибер ће од сада омогућити својим корисницима да аутоматски филтрирају поруке и одлучују ко их може додавати у групе, поред осталих функција намењених одржавању приватности. Уведено је више нових функција против спамовања… »

Мицрософт од септембра продаје мобител са два екрана

Ал Јазеера пре 7 сати
Сурфаце Дуо, који ради на Андроид оперативном систему, продават ће се по почетној цијени од 1.399 долара. Корпорација Мицрософт је саопћила да ће се њен паметни телефон са два екрана Сурфаце Дуо, који ради на Алпхабетовом… »

Револуција: Направили батерију од цигле, издржава 10.000 пуњења

Србија данас пре 14 сати
Тек су на почетку, али... Научници су успели да пронађу нову технологију која би од цигле могла да направи батерију. Шупљине унутар цигле искоришћене су како би се кроз њих провукла нановлакна, а она могу да складиште… »

Лед у морима око Арктика нестаје до 2035. године?

РТВ пре 1 дан
ВАШИНГТОН - Све брже топљење леда на Северном полу наставља да премашује све моделе и предвиђања, а научници истичу да је у складу са давном прошлошћу планете. Нови и побољшани модел, заснован на прошлом топлом… »

Мекензи Безос донирала 1,7 милијарди долара

Србија данас пре 1 сат
Новац је намењен борби за расну једнакост... Мацкензие Безос, бивша супруга оснивача Амазона, Јеффа Безоса, донирала је у добротворне сврхе 1,7 милијарди долара свог личног богатства, наведено је у уторак на блогу Медиум… »

Прекида се продаја Гугл Пиксел 4 телефона

Србија данас пре 2 сата
Штета... Након што је најавио Пиксел 4а, Гоогле је без много помпе прекинуо продају Пиксел 4 и Пиксел 4 КСЛ телефона. За ово бисмо могли да кажемо да је прилично неочекиван потез, јер се прекид продаје (и производње) одвија само… »

Наука & Технологија, најновије вести »