Наука & Технологија

Стар Варс видео-игра добија један наставак и један "необичан" пројекат

Б92 пре 59 минута
Портфолио Стар Варс игара компаније ЕА би требало да буде проширен са два додатна наслова. Извори сајта Котаку сугеришу да је наручен наставак изузетно успешне синглплејер игре Стар Варс Једи: Фаллен Ордер. Респавн… »

Један од последњих изазова за заустављање климатских промена

Б92 пре 1 сат
Годинама уназад стручњаци упозоравају да антропогене емисије гасова са ефектом стаклене баште (ГХГ) доводе до глобалног загревања, међутим савремени стил живота и зависност од електричне енергије која се добија сагоревањем… »

Технологија која краде приватност

Ал Јазеера пре 2 сата
Цлеарвиев АИ је наводно најгора ствар за приватност још од изума преносне камере. Дугогодишња предвиђања стручњака да ћемо се усљед технолошког напретка морати одрећи приватности ускоро би се могла почети… »

Запослени у британској Влади годишње изгубе више од 2000 телефона, таблета и рачунара

ПЦ Пресс пре 3 сата
Запослени у британској Влади не могу да се похвале да су пажљиви према имовини коју су задужили. Наиме, само током прошле године они су изгубили чак 2004 мобилна уређаја, од чега је само 249 пронађено. Овај податак… »

Хуавеј има највише 5Г уговора у Европи

Вечерње новости пре 11 сати
Хуавеј Технолоџиз осигурао је своју позицију најтраженијег добављача телекомуникационе опреме 5Г, успркос интензивном притиску владе САД да ограничи рад кинеског технолошког гиганта. Хуавеј Технолоџиз осигурао је своју… »

Како подесити ћирилично, латинично или неко друго писмо на СвифтКеи тастатури?

Паметни телефони пре 13 сати
Ево како наместите ћирилицу на телефону, користећи СвифтКеи тастатуру. Заправо, помоћу ове тастатуре можете подесити било које писмо. СвифтКеи тастатура је једна од најбољих за Андроид и иОС уређаје. Међутим, за неке може… »

Гоогле објаснио зашто их нема на Хуавеи телефонима

Вести онлине пре 18 сати
Забрана коју су САД увеле у великој мери спречава америчке компаније да раде са Хуавеи и ЗТЕ. Упркос трговинским преговорима између две земље, забрана је и даље на снази, а за Гоогле то значи да иако постоје још ажурирања… »

Птица стара 46.000 година из Сибира чува тајну Леденог доба

Спутник пре 19 сати
Научници су раније проналазили лешине или делове тела других животиња сачуване у вечном леду, као што су вукови и мамути, али откриће птице оцењено је као „непроцењиво“ јер омогућавају проналажење ДНК и повремено… »

Астрономи први пут идентификовали молекул кисеоника ван Млечног пута

РТС пре 13 сати
Откриће кисеоника ван наше галаксије припада тиму астронома из шангајске астрономске опсерваторије који водио Јунци Ванг. Тим је утврдио присуство молекула кисеоника анализом светлосних таласа који су стигли до Земље са… »

Шта ће бити потребно да бисмо играли Циберпунк 2077?

Б92 пре 1 дан
Пошто је Циберпунк 2077 одложен за јесен ове године, многи фанови ће поред чекања морати да се суоче и са стрепњом од системских захтева који би требали ускоро бити објављени. Добар део ПЦ заједнице је у страху да ће… »

Наука & Технологија, најновије вести »