Наука & Технологија

Како се заштити од прислушкивања мобилног телефона?

Вечерње новости пре 6 сати
Са следећим стварима треба да будете упознати, како бисте самим тим заштитили себе и своју приватност. ЖИВИМО у свету, где је врло лако и врло могуће да вам неко прислушкује телефон и да вас прати. Шпијунска опрема данас је… »

СЕС најављује премијум цлоуд сервис за преношење вести на систему Мицрософт Азуре

ИТ свет пре 10 сати
Компанија СЕС најавила је да развија понуду цлоуд сервиса на систему Мицрософт Азуре, као резултат проширене сарадње са компанијом Мицрософт. Захваљујући опширним цлоуд и АИ могућностима система Мицрософт Азуре, и својој… »

Први ЛГ ОЛЕД телевизори са НВИДИА Г-СИНЦ технологијом за гејминг на великом екрану

ИТ свет пре 10 сати
ЛГ Елецтроницс (ЛГ) удружио је снаге са компанијом НВИДИА, омогућавајући да ОЛЕД телевизори из серије за 2019. годину (модели 65/55Е9 и 77/65/55Ц9) буду компатибилни са НВИДИА Г-СИНЦ технологијом. Најновији ЛГ ОЛЕД телевизори… »

То што сте мали вас чини непобедивим? Трећина малих предузећа која су се суочила са крађом података се не би сложила

ИТ свет пре 10 сати
Око 36% малих предузећа су били жртве крађе података у 2019. години, показује недавно истраживање компаније Касперски. И док крађе података доносе озбиљне последице малим предузећима, истраживање је показало да су мере… »

Мицрософт обезбеђује нова решења за непрофитне организације - само у Србији до сада донирано 1.870.000 долара

ИТ свет пре 10 сати
Мицрософт је недавно лансирао низ решења намењених најмањим непрофитним организацијама, како би им се помогло да премосте технолошки јаз и преселе се у цлоуд, и тиме омогућило да лакше испуне своје мисије и утицај у… »

Самсунг развија беспрекорно корисницко искуство за Галакси Фолд

ИТ свет пре 10 сати
Компанија Самсунг Елецтроницс Цо., Лтд. отворила је ново поглавље у области мобилне технологије првим по реду преклопивим мобилним уређајем под називом Галакси Фолд. Са својим партнерима и развојним тимом за Андроид, компанија је… »

ТхинкБоок проширује портфолио за све кориснике у малим и средњим предузећима

ИТ свет пре 10 сати
Компанија Леново је на догађају Леново Тецх Лифе најавила, нове ТхинкБоок 14 и 15 „мејнстрим” лаптопове дизајниране за мала и средња предузећа. Ширећи портфолио најављен на догађају Леново Аццелерате, ови нови уређаји… »

За спас планете треба да једемо седам пута мање меса и млечних производа?

Н1 Инфо пре 14 сати
Соја се махом користи као сточна храна. Вртоглави раст приноса значи крчење прашума и пораст употребе меса. Борци за заштиту планете тврде: људи морају да једу седам пута мање меса и осам пута мање млечних производа… »

Нова комета вјероватно долази из међузвјезданог простора

Ал Јазеера пре 19 сати
Брзина комете се процењује на близу 150.000 километара на сат, а тренутно је удаљена од Сунца 420 милиона километара. Знанственици су открили нови комет за који сматрају да долази из простора изван нашег Сунчевог сустава и да… »

Економска револуција: Нове „новчанице“ које мењају свет (видео)

Вечерње новости пре 1 дан
Оскар Вајлд дефинише циника као човека који свему зна цену, али ничему не зна вредност. Шта у данашњој економији даје вредност и колико је то релативан појам? Оскар Вајлд дефинише циника као човека који свему зна цену, али… »

Наука & Технологија, најновије вести »