Наука & Технологија

Последице могу да буду погубне и дугорочне

Ало пре 1 сат
Број повреда врата, лица, очију, носа, уши и главе у драматичном су порасту у протеклих неколико година. Немојте писати поруке док ходате, 'лајковати' фотографије паса, или гледати видео садржаје - повреде повезане с… »

Дубаи: Цибертруцк у полицијским редовима

ПЦ Пресс пре 3 сата
Једно полицијско одељење у Дубаију одлучило је да свом возном парку дода и Тесла Цибертруцк, а очекује се да се то догоди до краја 2020. године. Компанија Тесла представила је нови Цибертруцк 22. новембра, а Елон Муск је том… »

Из дубине свемира нешто чудно лети ка Земљи /видео/

Спутник пре 2 сата
Нешто чудно лети према нама. Нешто мало и хладно и необично брзо. Нико не зна одакле долази или где иде... Ово је међузвездана комета — древна куглица леда, гаса и прашине, формирана на залеђеним ободима далеке звезде… »

Фацебоок и посттрауматски стресни поремећај: Кад запослени туже компанију

ПЦ Пресс пре 3 сата
Као Фацебоок модератор Цхрис Граи из Даблина је морао да оцењује најразличитије садржаје, па и оне који приказују екстремно насиље. Узнемирујуће слике оставиле су последице на његово ментално здравље, квалитет сна, и… »

Qуалцомм Снапдрагон КСР2 је први 5Г чипсет за помешану реалност

Бенцхмарк пре 4 сата
Прошло је око годину и по дана од како је Qуалцомм представио своју прву платформу за помешану реалност - Снапдрагон КСР1. Дошло је време за освежену верзију, која стиже у форми Снапдрагон КСР2 чипсета, а обећава први чип за… »

Стар Варс светлосни мачеви на Цоца-Цола боцама уз помоћ ОЛЕД технологије

ПЦ Пресс пре 4 сата
С обзиром да Стар Варс: Тхе Рисе оф Скивалкер излази 20. децембра, сигурно ћете виђати доста производа који се везују за предстојећи филм, али вероватно је да ће мало њих бити тако јединствени као ове Цоца-Цола боце. На њима… »

Желите нову СИМ картицу? Држава тражи да најпре скенирате лице

Б92 пре 4 сата
Кинеска влада је већ добро позната по врло строгој контроли над оним што њени грађани конзумирају на интернету захваљујући такозваном Великом фарејволу (Тхе Греат Фиревалл). Ипак, ове недеље Кина предузела још један корак… »

Креативци и уметници, претворите свој таленат у занимање будућности!

Блиц пре 5 сати
Колико пута сте у животу чули реченицу „Уметност је лепа, али од ње не може да се живи” или „Требало би да се окренеш нечему што ће ти обезбедити сигурну плату”? Уметност више није и не треба да буде само хоби… »

У Јордану пронађена најстарија шаховска фигура?

РТС пре 6 сати
Камени предмет величине длана, пронађен 1991. године на раном исламском трговачком пункту у данашњем јужном Јордану, изгледа да је најстарија позната шаховска фигура. Тај око 1.300 година стар правоугаони комад стене, са… »

Коментар: Новогодишње одлуке које (не) мењају живот

ПЦ Пресс пре 8 сати
Одлучите нешто и онда то испуните. Звучи једноставно, али сви знамо колико новогодишње одлуке трају и како се после тога осећамо. Можда да просто себи за Нову годину купите нов лаптоп? Стиже нам једна лепа, јубиларна… »

Наука & Технологија, најновије вести »