Наука & Технологија

Едге – Следећа велика ствар у ИТ инфраструктури

ПЦ Пресс пре 4 сата
Више није питање да ли ЕДГЕ цомпутинг долази или не, питање је само шта ће нам све ново омогућити и како га имплементирати. Захваљујући више пута доказаном визионарству Весимпекс-овог партнера РИТТАЛ‑а, за људе у… »

„Значај примењених истраживања за развој науке и решавање проблема праксе у савременом друштву“

РТС пре 4 сата
„Значај примењених истраживања за развој науке и решавање проблема праксе у савременом друштву“ назив је међународне научне конференције која ће бити отворена данас у Српској академији наука и уметности у Београду, с… »

Фујитсу представио ПРИМЕХПЦ - Суперкомпјутер који користи Фугаку технологију

ИТ свет пре 5 сати
Фујитсу је најавио да ц́е започети глобалну продају модела ПРИМЕХПЦ ФКС1000 и ПРИМЕХПЦ ФКС700 из серије Фујитсу Суперцомпјутер ПРИМЕХПЦ. Нови ПРИМЕХПЦ Суперкомпјутери користе технологију суперрачунара Фугаку коју су РИКЕН и… »

Разер представио Кракен Ултимате слушалице са ТХКС Спатиал Аудио

ИТ свет пре 5 сати
За конкурентне играче, 3Д аудио може да направи разлику између проналажења прикраданог непријатеља и пада доброг циља. Разер-ове слушалице су у прошлости углавном користиле 7.1 сурроунд звук за 3Д аудио, али сада… »

Још моћних Ноте10 функција на Галакси С10 серији

ИТ свет пре 5 сати
Компанија Самсунг Елецтроницс објавила је ново софтверско ажурирање 1 за Галакси С10е, С10, С10+ и С10 5Г паметне телефоне, чиме је на овој флагсхип серији омогућено коришћење још више моћних функција модела Галакси… »

Фацебоок уклонио више од 3,2 милијарде лажних налога

Н1 Инфо пре 6 сати
Компанија Фацебоок је саопштила да је између априла и септембра 2019. уклонила више од 3,2 милијарде лажних налога, у поређењу са више од 1,5 милијарди уклоњених налога током истог периода прошле године, пише Глас… »

Фејсбук уклонио преко три милијарде лажних налога

Данас пре 14 сати
Фејсбук остаје најпосећенија друштвена мрежа, уз Инстаграм (који је такође део ФБ). Овоме свакако доприноси велики број смартфона, а већина корисника Фејсбуку приступа управо преко свог телефона. Фејсбук је саопштио да је за… »

Гледате порно филмове на мобилном? Престаните, то је врло опасно!

Вечерње новости пре 15 сати
Садржаји за одрасле, илегални и екстремни садржаји најизгледнији су за крађу података и излагање ризику. Гледање порнографије оставља људе изложенима крађи података. Садржаји за одрасле, илегални и екстремни садржаји… »

Дизни+ премашио десет милиона претплатника – првог дана

Данас пре 17 сати
Колика је моћ стриминг платформи и садржаја за гледање на захтев (видео он деманд) показује и лансирање нове платформе компаније Дизни. Дизни+ премашио десет милиона претплатника – првог дана Колика је моћ стриминг… »

Отворене пријаве за највећу, бесплатну тецх радионицу за девојке и жене

Данас пре 17 сати
Крај године се ближи и то је време када се већ трећи пут организује Раилс Гирлс Београд 100 радионица. Реч је о највећој, бесплатној радионици код нас где се на једном месту окупљају све заинтересоване девојке и жене које… »

Наука & Технологија, најновије вести »