Наука & Технологија

Живот у ваздуху - одупирање гравитацији

РТС пре 10 сати
Небо је једно од најизазовнијих места за живот. Широм света, мноштво изузетних животиња ради нешто о чему ми, људи, можемо само да сањамо - лете. Неке од њих у ваздуху проведу читав живот, а неке га само повремено… »

Гугл нуди милионе за откривање пропуста на Андроиду

Данас пре 19 сати
Гугл већ годинама има посебан програм, назван АСР, где појединцима, тимовима и стручњацима који открију пропусте (багове) у њиховом софтверу и хардверу нуди значајне награде, а многима и посао у самој компанији. Гугл је сада… »

Пластика из отпада

Данас пре 19 сати
Компанија Венвиротецх је након неколико година истраживања развила револуционарну технологију која би у будућности могла значајно да допринесе смањењу загађења, пре свега у градовима. Технологија користи специјалну врсту… »

"Њихова подмукла контрола наших дигиталних живота подрива сам темељ приватности": Амнести интернешнал о Фејсбуку и Гуглу

Вечерње новости пре 19 сати
Међународна организација за људска права Амнести интернешенал саопштила је да се пословни модели компанија Фацебоок и Гоогле "темеље на надзору" Међународна организација за људска права Амнести интернешенал (Амнести… »

Сцхнеидер Елецтриц представио нову ЕцоСтруксуре™ Пумпинг Перформанце Адвисор прлатформу

Недељник пре 1 дан
Компанија Сцхнеидер Елецтриц, лидер у области дигиталне трансформације управљања енергијом и аутоматизације, представила је на једанаестом Сајму вода нову ЕцоСтруксуре™ Пумпинг Перформанце Адвисор платформу. ЕцоСтруксуре Пумпинг… »

Коалиција против сталкервареа

Персонал магазин пре 1 дан
Нова глобална радна група ће удружити експертизу из области подршке жртвама и области сајбер безбедности како би помогли угроженим корисницима. Десет организација међу којима су: Авира, Елецтрониц Фронтиер Фоундатион… »

Лажни Виндовс упдате инсталира рансомваре на рачунаре

ПЦ Пресс пре 1 дан
Хакери су почели да користе нову технику за нападе на рачунаре корисника. Недавно су започели кампању, у којој се представљају као Мицрософт и захтевају од корисника да инсталира Виндовс упдате, који је у ствари рансомваре… »

Србија добија нову генерацију амбасадора науке

РТВ пре 1 дан
БЕОГРАД - Србија ће и ове године на Фестивалу науке добити нову генерацију почасних амбасадора науке - основаца и средњошколаца из свих крајева земље, који ће своје оригиналне изуме посетиоцима представити од 5. до 8… »

Бизарно археолошко откриће, дечји костури са „шлемовима“ од лобања друге деце

РТС пре 1 дан
Археолози у Еквадору открили су никада до сада виђени погребни ритуал, у којем су главе преминулих новорођенчади „украшаване“ лобањама друге деце. Научници су раније откривали древне ритуале у којима су делови људских… »

Океани би могли производити шест пута више хране него данас

Н1 Инфо пре 1 дан
Применом технолошких решења и бољим управљањем океани би могли производити шест пута више хране него што производе данас, кажу научници у извештају у којем посебно заговарају узгој љускара. Аутори извештаја… »

Наука & Технологија, најновије вести »