Наука & Технологија

Ефикасна заштита за ваш телефон

Вечерње новости пре 20 сати
Од сада у Србији можете комплетно осигурати свој мобилни телефон. Полиса покрива механичка оштећења, уништење, лом екрана, крађу телефона, оштећења услед дејства течности или испарења... Према најновијим… »

Хуавеи даје запосленима 286 милиона долара бонуса

ПЦ Пресс пре 21 сат
Кинески телекомуникациони див Хуавеи исплатиће две милијарде јуана (286 милиона долара) бонуса запосленима због њихове помоћи компанији да сузбије ефекте америчких санкција. Највећи светски добављач телекомуникационе опреме… »

Нвидиа упозорава: Апдејтујте драјвере!

Б92 пре 20 сати
Колико често проверавате ажурност драјвера за ваш хардвер? И колико често исти "печујете"? Када су графичке картице у питању, не би било лоше да то радите редовно, чак и када имате старију картицу. На то упозорава и… »

Због климатских промена разорни урагани три пута чешћи

Н1 Инфо пре 21 сат
Најразорнији урагани данас су три пута чешћи него пре сто година, кажу научници Универзитета у Копенхагену, који су то закључили коришћењем нове методе израчунавања. Претходни покушаји изолације утицаја климатских… »

Прва Свемирска конференција у Србији - СЕЕ Универсе 2020

РТВ пре 22 сата
БЕОГРАД - Прва Свемирска конференцију Југоисточне Европе у Србији "СЕЕ Универсе 2020 - Соутх Еаст Еуропе Спаце цонференце" биће одржана 2. и 3. априла 2020. године у Научно-технолошком парку у Београду и окупиће преко 100… »

Адидас затвара роботизоване фабрике у Немачкој и САД

ПЦ Пресс пре 21 сат
Немачки произвођач спортске опреме Адидас најавио је у понедељак затварање две роботизоване фабрике у Немачкој и САД, уз образложење да ће коришћење савремене производне технологије у Азији бити „економичније и… »

Кинески превозник забранио женама вожњу увече, па повукао одлуку

Нова енергија пре 22 сата
Кинески “Хич”, врста азијског “Убера”, који повезује кориснике са аутомобилима за превоз, изазвао је скандал након забране женама да користе његове услуге од 20 часова до јутра. Коришћење услуге и превоза је… »

„Кинески Тесла“ стиже у Европу – 190 коњских снага, 500 километара са једним пуњењем

РТС пре 22 сата
Из Кине стиже нов електрични аутомобил. Компанија "Аиваис" добила је све дозволе и цертификате за продају свог електричног теренца у Европи. Његова цена је изненадила конкуренцију, јер ће од пролећа моћи да се купи на… »

Авион који ће летети на гориву од кромпирове коре

РТС пре 22 сата
Научници из Данске представили су план за производњу еколошког горива за авио индустрију. Зелено горвиво правиће се од кухињског отпада. Да ли то значи да ће дански авиони убудуће летети на љуске од кромпира или остатке… »

Технологија у модерном ресторану: Сити, срећни и задовољни

ПЦ Пресс пре 23 сата
Стављање технологије у службу потрошача својеврсни је свети грал модерног бизниса, као што је и чињеница да мало ко истински верује у то. Међутим, постоје одлични примери како управо помоћу технологије долазимо до… »

Наука & Технологија, најновије вести »