Наука & Технологија

Qуалцомм Снапдрагон КСР2 је први 5Г чипсет за помешану реалност

Бенцхмарк пре 1 дан
Прошло је око годину и по дана од како је Qуалцомм представио своју прву платформу за помешану реалност - Снапдрагон КСР1. Дошло је време за освежену верзију, која стиже у форми Снапдрагон КСР2 чипсета, а обећава први чип за… »

Желите нову СИМ картицу? Држава тражи да најпре скенирате лице

Б92 пре 1 дан
Кинеска влада је већ добро позната по врло строгој контроли над оним што њени грађани конзумирају на интернету захваљујући такозваном Великом фарејволу (Тхе Греат Фиревалл). Ипак, ове недеље Кина предузела још један корак… »

Креативци и уметници, претворите свој таленат у занимање будућности!

Блиц пре 1 дан
Колико пута сте у животу чули реченицу „Уметност је лепа, али од ње не може да се живи” или „Требало би да се окренеш нечему што ће ти обезбедити сигурну плату”? Уметност више није и не треба да буде само хоби… »

Коментар: Новогодишње одлуке које (не) мењају живот

ПЦ Пресс пре 1 дан
Одлучите нешто и онда то испуните. Звучи једноставно, али сви знамо колико новогодишње одлуке трају и како се после тога осећамо. Можда да просто себи за Нову годину купите нов лаптоп? Стиже нам једна лепа, јубиларна… »

Галакси С11е ће имати 5Г конекцију и брзо пуњење

Бенцхмарк пре 1 дан
Самсунг Галакси С11е (модел СМ-Г9810) ће имати 5Г конекцију, према наводима из 3Ц сертификационог листинга. Ове године, само је Галакси С10 5Г имао ту карактеристику, али изгледа да ће следеће године ситуација бити другачија… »

МТС иновације за гејминг индустрију

ПЦ Пресс пре 1 дан
Првог дана највећег гејминг фестивала у региону – Гамес.цон, компанија Телеком Србија представила је мтс цлоуд гејминг платформу, која ће корисницима омогућити приступ великом броју видео игара без коришћења видео конзоле… »

Мађарска тужи Фејсбук: Потражује четири милиона долара

Вести онлине пре 1 дан
Мађарска агенција за заштиту конкуренције наложила је Фејсбуку да плати 1,2 милијарди форинти, или нешто мање од четири милиона долара, због заваравања корисника, што је највец́а оваква казна у историји ове државе… »

Пушчана зрна којим је убијен ЈФК доступни у 3Д дигиталној верзији

ПЦ Пресс пре 1 дан
Национална архива направила је 3Д реплике пушчаних зрна којим је убијен председник Џон Фицџералд Кенеди. За прављење реплике обратили су се балистичком тиму Националног института за стандарде и технологију (НИСТ), који су… »

Наука & Технологија, најновије вести »