Наука & Технологија

Популарни лек није тако безопасан како се мисли

Спутник пре 2 дана
Аналгетик често коришћен свету, парацетамол, ублажава главобољу и грозницу, али, како тврде научници позивајући се на недавна истраживања, утиче и на мозак, доприносећи агресивном понашању и слабљењу когнитивних… »

Једна златна и две бронзане медаље на Међународној информатичкој олимпијади

Н1 Инфо пре 1 дан
Четворочлана екипа Србије је освојила једну златну и две бронзане медаље на 32. Међународној информатичкој олимпијади, одржаној онлајн у организацији Сингапура. Како је саопштило Друштво математичара Србије, на олимпијади… »

Откривено зашто заборављамо снове

Спутник пре 1 дан
Аустралијски научници са Универзитета Монаш открили су зашто људи заборављају снове, преноси ТВ „Звезда“. Научници претпостављају да док човек спава последњи на спавање одлази хипокампус, део мозга који је задужен… »

„Фејсбук“ и „Реј бан“ развијају паметне наочаре

РТС пре 1 дан
Компанија „Фејсбук“ удружила је снаге са произвођачем „Реј бан“ наочара како би заједно развили паметне наочаре које би омогућиле корисницима да уз помоћ апликације буду у контакту са породицом и пријатељима… »

Последња недеља за ТикТок и ВеЦхат

ПЦ Пресс пре 1 дан
Популарне кинеске апликације које су постале планетарно популарне, ТикТок и ВеЦхат, од следеће недеље биће у потпуности блокиране у Сједињеним Америчким Државама. Оно што је новост у односу на информације од раније, јесте… »

Самсунг развија сопствени 3Д ТоФ сензор под називом ИСОЦЕЛЛ Визион

Бенцхмарк пре 1 дан
Самсунг је недавно, код ЕУИПО (Еуропеан Унион Интеллецтуал Проперти Оффице) организације, поднео захтев за патент који би се могао појавити на Галакси С21/С30 серији телефона наредне године. Опис такозване ИСОЦЕЛЛ Визион камере… »

У Египту нађено још 14 саркофага старих 2.500 година

Н1 Инфо пре 1 дан
Египатске власти су у недељу објавиле откриц́е на дну ископине у некрополи Сакари, југозападно од Каира, још 14 саркофага старих око 2.500 година. То ново откриц́е до којег је дошло у петак, допуњава претходно откриц́е 13… »

Племените периске у Јадрану пред изумирањем, апел за спас

Н1 Инфо пре 1 дан
Удружење Еко Кварнер позвало је у недељу државно руководство Хрватске да подузме хитне мере за спас шкољки - заштићених племенитих периски у Јадрану, као и да подрже предлоге научника, учесника скупа о проширењу… »

Алармантно топљење леда на планети услед климатских промена

РТС пре 1 дан
Ниво океана и мора света могао би да порасте око 40 центиметара до краја века због топљења ледених покривача изазваног климатским загревањем, упозорава најновија студија. Научници из готово 40 специјализованих медјународних… »

Самсунг наговештава Галакси Ф серију телефона

Бенцхмарк пре 1 дан
Нешто раније су се појавиле информације о томе да Самсунг у Индији планира да представи Галакси Ф серију телефона, која се фокусира на камере. Сада је јужнокорејска компанија потврдила постојање ове серије, објавом тизер… »

Наука & Технологија, најновије вести »