Повезане вести

Сирија осудила планове Турске за упад, Анкара тврди има право да се брани

Н1 Инфо пре 14 дана
Министарство спољних послова Сирије осудио је планове Турске да изврши офанзиву на северу те земље, називајући тај потез "безобразним кршењем" међународног права. У саопштењу се наводи да ће се Сирија одупирати упаду… »

Ердоган: Турска започела напад на Сирију

Н1 Инфо пре 14 дана
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган објавио је да је турска војска покренула војну операцију на северу Сирије. Извор: Н1/Агенције Турска армија је започела ваздушне ударе на северу Сирије уз подршку артиљеријске рате… »

Турска напала север Сирије, Курди у општој мобилизацији, Иран почео вежбе на граници са Турском

РТВ пре 13 дана
ДАМАСК - Светски медији објавили су прве снимке и фотографије са локација где је отпочела операција турске војске у Сирији. Сиријске демократске снаге (СДФ) које предводе Курди саопштиле су да су у турском бомбардовању села… »

Најмање један курдски борац погинуо у офанзиви Турске на северу Сирије

Нови магазин пре 14 дана
Најмање један припадних курдских снага погинуо је у данас започетој офанзиви Турске против Курда на североистоку Сирије, саопштили су Сиријска опсерваторија за људска права и група курдских активиста. Опсерваторија је навела… »

Турска војна акција у Сирији; "Нападају цивилна подручја, људи су у паници"; Курди узвратили?

Б92 пре 14 дана
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган објавио је да је турска војска покренула војну операцију на северу Сирије. Да је војна акција покренута, потврдила је и сиријска државна телевизија саопштивши да су изведени први… »

Почео нови рат у Сирији, Турци кренули у акцију: Дигли авионе и ударили из артиљерије, сиријска власт зове Курде да им се…

Курир пре 14 дана
Турски председник Реџеп Таијип Ердоган покренуо је операцију против милиција које предводе Курди на североистоку Сирије. Турски авиони и артиљерија почели ударе на положаје у Сирији одмах након Ердоганове најаве. Медији су… »

Курдске снаге: Турски ратни авиони почели да нападају цивилна подручја

Данас пре 14 дана
Портпарол курдских снага Мустафа Бали рекао је данас да су турски ратни авиони почели да нападају „цивилна подручја“ на северу Сирије. Он је на Твитеру објавио да су напади изазвали „одромну панику међу људима у… »

Почели напади ИД у Сирији, Турци најавили упад: Општа мобилизација Курда

Б92 пре 14 дана
Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки, на северу Сирије. Локалне власти предвођене Курдима позвале су на општу мобилизацију. Мета напада у… »

Сирија: Турска грубо крши међународно право

Дневник пре 14 дана
БЕЈРУТ: Сиријско Министарство спољних послова осудило је данас план Турске да упадне на североисток Сирије и тај чин назвало "грубим кршењем" међународног права и истакло да ће на то одговорити свим средствима. У саопштењу… »

Америка издала Курде - велика грешка за безбедност Европе

Политика пре 14 дана
БОН – Повлачењем са севера Сирије, САД су издале Курде, свог највернијег савезника у борби против Исламске државе, што би могло да се покаже као велика грешка за будућу безбедносну ситуацију у Европи, оцењује Дојче… »

Курдска администрација позвала на општу мобилизацију

РТС пре 14 дана
Локалне власти на североистоку Сирије предвођене Курдима позвале су на "општу мобилизацију" дуж границе са Турском, док Анкара гомила снаге уочи очекиване инвазије, јавио је АП. "Позивамо наш народ, све етничке групе, да се… »

Офанзива ЏИХАДИСТА: Исламска држава напала курдске снаге у Раки, проглашена општа мобилизација; Стигао турски конвој…

Вечерње новости пре 14 дана
Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки. Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано… »

Курдска цивилна власт позвала на општу мобилизацију у северној Сирији

Слободна Европа пре 14 дана
Курдска цивилна администрација на сјевероистоку Сирије позвала је на "општу мобилизацију" дуж границе са Турском, у вријеме када Анкара сакупља војску пред најављену инвазију. У саопштењу Административне управе сјеверне и… »

Сирија: Курдска администрација позвала на опћу мобилизацију

Ал Јазеера пре 14 дана
Локалне власти на сјевероистоку Сирије, предвођене Курдима, позвале су на опћу мобилизацију дуж границе са Турском. Локалне власти на сјевероистоку Сирије, предвођене Курдима, позвале су на "опћу мобилизацију" дуж границе са… »

Курдска цивилна власт позвала на општу мобилизацију у северној Сирији

Нови магазин пре 14 дана
Курдска цивилна локална власт на северу Сирије позвала је на "општу мобилизацију" јер се турска војска спрема за напад на то подручје. "Позивамо наше људе свих етничких групација да дођу у области близу границе са Турском… »

Сирија: Курдска администрација позвала на општу мобилизацију

ИндексОнлине пре 14 дана
ДАМАСК – Локалне власти на североистоку Сирије, предвођене Курдима, позвале су на “општу мобилизацију” дуж границе са Турском, док Анкара гомила снаге уочи очекиване инвазије, јавио је АП. “Позивамо наш народ, све… »

Џихадисти искористили хаос и ударили на курде: Бомбаши самоубице се разнели у Раки!

Курир пре 14 дана
Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки, на северу Сирије. Мета напада у Раки, који су екстремисти Исламске државе сматрали главним градом свог… »

Исламска држава напала курдске снаге у Раки

РТС пре 14 дана
Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки, на северу Сирије. Мета напада у Раки, који су екстремисти Исламске државе сматрали главним градом свог… »

Курдска цивилна власт позвала на општу мобилизацију у северној Сирији

Данас пре 14 дана
Курдска цивилна локална власт на северу Сирије позвала је на „општу мобилизацију“ јер се турска војска спрема за напад на то подручје. „Позивамо наше људе свих етничких групација да додју у области близу границе са… »

ИСИС напао курде у Сирији: Док се Турци спремају за инвазију, џихадисти кренули на некадашњу престоницу "калифата"

Блиц пре 14 дана
Курдске снаге и две сиријске групе активиста објавили су да су екстремисти Исламске државе извели рано јутрос напад у Раки, на северу Сирије. Мета напада у Раки, који су екстремисти Исламске државе сматрали главним градом свог… »

Шта америчка издаја Курда представља за безбедност Европе?

Вести онлине пре 14 дана
Повлачењем са севера Сирије, САД су издале Курде, свог највернијег савезника у борби против Исламске државе, што би могло да се покаже као велика грешка за будућу безбедносну ситуацију у Европи, оцењује Дојче веле. Чини… »

САД издале Курде - велика грешка за безбедност Европе?

Дневник пре 14 дана
БОН: Повлачењем са севера Сирије, САД су издале Курде, свог највернијег савезника у борби против Исламске државе, што би могло да се покаже као велика грешка за будућу безбедносну ситуацију у Европи, оцењује Дојче веле… »

Трампова велика грешка скупо ће коштати Европу?

Б92 пре 14 дана
Повлачењем са севера Сирије САД су издале свог највернијег савезника у борби против "Исламске државе". То би могло да се покаже као велика грешка за будућу безбедносну ситуацију у Европи, оцењује Матијас фон Хајн. "Нема… »

Опет су Курди губитници

Дојче веле пре 14 дана
Повлачењем са севера Сирије САД су издале свог највернијег савезника у борби против „Исламске државе“. То би могло да се покаже као велика грешка за будућу безбедносну ситуацију у Европи, оцењује Матијас фон Хајн… »

Вести дана »