Повезане вести

Турски парламент осудио резолуцију америчког Сената о арменским тврдњама

Слободна Европа 13.12.2019
Турски парламент издао је заједничку декларацију којом осуђује резолуцију америчког Сената о арменским тврдњама. Државни парламент Турске осудио је резолуцију и проглашавају је неважећом јер су занемарена основна правила… »

Турска позвала америчког амбасадора на "рапорт"

Б92 13.12.2019
Турско министарство спољних послова саопштило је да је позвало на разговор америчког амбасадора у Анкари. Он је позван на разговор због резолуције коју су усвојили амерички посланици, а у којој се масовна убиства Јермена пре… »

Турска негодује због проглашења геноцида над Јерменима

Политика 13.12.2019
АНКАРА – Турско министарство спољних послова саопштило је данас да је позвало на разговор америчког амбасадора у Анкари због резолуције коју су усвојили амерички посланици, а у којој се масовна убиства Јермена пре једног… »

Амбасадор САД позван на разговор због резолуције о Јерменији

РТС 13.12.2019
Турско Министарство спољних послова позвало је, како наводи, америчког амбасадора у Анкари поводом резолуције Сената САД којом се масовно убиство Јермена с почетка прошлог века оцењује као геноцид. У саопштењу турског… »

Турске власти позвале амбасадора САД на разговор

Н1 Инфо 13.12.2019
Турске власти позвале су америчког амбасадора у Анкари на разговор након што је Конгрес САД усвојио резолуцију којом се признаје геноцид Отоманског царства над Јерменима почетком 20. века. "Амерички амбасадор позван је у… »

Турска негодује због проглашења убистава Јермена геноцидом

Дневник 13.12.2019
АНКАРА: Турско министарство спољних послова саопштило је данас да је позвало на разговор америчког амбасадора у Анкари због резолуције коју су усвојили амерички посланици, а у којој се масовна убиства Јермена пре једног века… »

Турске власти позвале амбасадора САД на разговор

Данас 13.12.2019
Турске власти позвале су данас америчког амбасадора у Анкари на разговор након што је Конгрес САД усвојио резолуцију којом се признаје геноцид Отоманског царства над Јерменима почетком 20. века. „Амерички амбасадор позван је… »

Конгрес САД усвојио резолуцију којом се признаје геноцид над Јерменима

Данас 12.12.2019
Сенат, горњи дом Конфреса САД, једногласно је данас резолуцијом признао геноцид Отоманског царства над Јерменима почетком 20. века. Резолуцију је крајем октобра изгласао Представнички дом Конгреса што је изазвало дубоко… »

Вести дана »