Аја Јунг

Аја Јунг, директорка БФИ: Сензација чисте уметности

Дневник 14.10.2019
НОВИ САД: Под слоганом “Чиста сензација” од 21. марта до 12. априла 2020. биће одржано 17. издање Београдског фестивала игре, а као ексклузиван увод у БФИ, 13. марта следеће године новосадска публика ће у Српском… »

Одржана комеморација Владимиру Величковићу

Дневник 04.09.2019
БЕОГРАД: У присуству породице, пријатеља и поштовалаца дела Владимира Величковића, у Скупштини града Београда одржана је комеморација поводом смрти једног од наших најзначајњих сликара. Премијерка Србије Ана Брнабић… »

Одржана комеморација Владимиру Величковићу

Студио Б 04.09.2019
У присуству породице, пријатеља и поштовалаца дела Владимира Величковића, у Скупштини града Београда одржана је комеморација поводом смрти једног од наших најзначајњих сликара. фото Тањуг Премијерка Србије Ана Брнабић… »

Колективно подсвесно

Данас 26.06.2019
И данас настављамо летњи курс колективне психоанализе. Што рекла Аја Јунг – пардон, што реко К. Г. Јунг – колективно несвесно је врло јебен играч. Не можеш га ухватити ни за главу ни за реп. Што је још јебеније… »

Аја Јунг: Испраћамо прве дипломце наше балетске школе

Дневник 19.06.2019
БЕОГРАД: Свечаност поводом доделе диплома првој генерацији дипломаца Балетске школе Националне фондације за игру била је последњи догађај у овој школској години у тој уметничкој школи. Аја Јунг, оснивач Националне… »

Народно позориште чека управника: За сад двоје у игри

Нова економија 12.06.2019
Само две пријаве је стигло до сада на конкурс за избор управника Народног позоришта у Београду, кажу из УО националног театра за Вечерње новости. Иако је било речи да је пријављено више кандидата, међу којима и јесенас… »

Афирмација балета и модерних игара

Данас 30.05.2019
Пројекат "Караван игре" промовисан у Новом Пазару Почетак реализације пројекта „Караван игре“ најављен је на данашњој конференцији за новинаре у Новом Пазару. Из овог града и креће овогодишњи „Караван“. Десетодневно… »

Караван игре од 10. јуна у Новом Пазару

Радио сто плус 30.05.2019
Овогодишњи “Караван игре”, који кроз уметничке, креативне и интерактивне програме промовише уметничку игру, а пре свега балет, почиње 10. јуна у Новом Пазару, првом од 10 градова у којима ће бити бити организован… »

Културњаци незадовољни, јер је пола градског новца добила Аја Јунг

Нова економија 28.05.2019
Више организација из области културе поднело је Управном суду тужбу против градског Секретеријата за културу којом се тражи поништење резултата Конкурса за финансирање или суфинансирање пројеката у култури, због низа… »

Организације цивилног друштва "закинуте" на конкурсима Града и Министарства

Н1 Инфо 14.05.2019
Осим спора на релацији Аја Јунг - Министарство културе, данас су се побуниле и организације цивилног друштва, јер су и ове године, као и претходне, како кажу, на конкурсима дискриминисани у односу на установе културе и… »

Вести дана »