Ангела Меркел

Ангела Меркел, 'вјечита канцеларка' која је најавила одлазак

Ал Јазеера пре 3 дана
Разумна, прагматична и непретенциозна, идеална је протутежа алфа-мужјацима на домаћем и међународном плану. Нико осим Хелмута Кохла није у послијератној Њемачкој тако дуго био на власти: у недјељу се навршавају 22 године… »

Меркелова тражи решење за блокаду Мађарске и Пољске

Политика пре 5 дана
Ако немачка канцеларка не постигне компромис с Орбаном и Моравјецким чланице ЕУ неће моћи да рачунају на средства из Фонда за обнову од пандемије короне вредног 750 милијарди евра. После неуспешног договора на виртуелном… »

Меркел упутила поруку свету о глобалном изазову - коронавирусу

Н1 Инфо пре 4 дана
Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да се глобални изазови попут епидемије могу превладати само глобалним напорима. Меркел је упутила видео поруку која је објављена на Самиту земаља Г20, којом тренутно председава… »

Спор око буџета ЕУ, а Меркел да пронађе решење?

Дојче веле пре 6 дана
Пољска и Мађарска и даље блокирају буџет. Остатак Европске уније се нервира, а немачка канцеларка Ангела Меркел би морала да пронађе излаз. А време за то неумитно истиче. „Не потцењујемо озбиљност ситуације“, рекао… »

Шта је Обама у новој књизи написао о Путину, Ердогану, Меркеловој...

Политика пре 5 дана
ВАШИНГТОН – У новој књизи мемоара „Обећана земља” бивши амерички председник Барак Обама се, између осталог, осврнуо на сусрете са бројним светским лидерима и говорио о томе шта мисли о њима. У књизи која се за 24… »

Спор ЕУ с Мађарима и Пољацима може решити само Меркел

Нова пре 5 дана
Пољска и Мађарска и даље блокирају буџет. Остатак Европске уније се нервира, а немачка канцеларка Ангела Меркел би морала да пронађе излаз, док време за то неумитно истиче. „Не потцењујемо озбиљност ситуације“, рекао… »

Спор око буџета ЕУ, а Меркел да пронађе решење?

РТВ пре 5 дана
БОН - Пољска и Мађарска и даље блокирају буџет, остатак Европске уније се нервира, а немачка канцеларка Ангела Меркел би морала да пронађе излаз, пише Дојче веле. Председник Савета ЕУ Шарл Мишел рекао је, одговарајући… »

Обама у мемоарима о светским лидерима: "Путин жилав, несентименталан и са уличном памећу"

Б92 пре 5 дана
Вашингтон -- У књизи мемоара "Обећана земља" бивши председник САД Барак Обама се осврнуо и на сусрете са бројним светским лидерима и говорио о томе шта мисли о њима. У књизи која се за 24 часа продала у преко 890.000… »

Буџет блокиран, Орбана "није брига"

Б92 пре 5 дана
Брисел -- Пољска и Мађарска и даље блокирају буџет. Остатак Европске уније се нервира, а немачка канцеларка Ангела Меркел би морала да пронађе излаз. А време за то неумитно истиче. "Не потцењујемо озбиљност ситуације"… »

Обама у мемоарима о Путину, Ердогану, Меркел...

РТВ пре 5 дана
ВАШИНГТОН - У новој књизи мемоара "Обећана земља" бивши амерички председник Барак Обама се, између осталог, осврнуо на сусрете са бројним светским лидерима и говорио о томе шта мисли о њима. У књизи која се за 24 часа… »

Вести дана »