Израел

Избори у Израелу неизвесни, Нетанијаху нема већину

Спутник пре 2 дана
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху, који је на власти пуних десет година, и његов противник Бени Генц, немају већину после превремених парламентарних избора, показали су резултати излазних анкета. Како преноси… »

Израел под хипнозом

Данас пре 2 дана
Израелци данас полажу поправни испит. Пошто после априлских парламентарних избора Бењамин Биби Хетанијаху није успео да прикупи неопходан број партнера и састави владу, како би и пети пут постао премијер, излаз из политичког… »

Нетањахуова борба за политичко преживљавање

Дојче веле пре 3 дана
Други пут у овој години Израелци бирају нови парламент. Премијер Нетањаху мора да победи – у супротном му вероватно прети тужба за корупцију. Анкете међутим показују да је његова победа све само не сигурна. Након последњих… »

Нетањахуов чет опет није по мери Фејсбука - суспензија до краја избора

Б92 пре 2 дана
Јерусалим -- Фејсбук је поново суспендовао "цхатбот" на званичном налогу премијера Израела Бењамина Нетањахуа након што су нелегално дељене информације о анкетирању. Суспензија је до краја данашњих парламентарних избора… »

Јордански краљ: Израелска анексија Западне обале била би катастрофа

Ал Јазеера пре 2 дана
Нетаниаху је изјавио за израелски војни радио да планира анектирати 'сва насеља' на Западној обали. Јордански краљ Абдуллах ИИ изјавио је да, ако Израел проведе идеју о анексији свих насеља на Западној обали, то би била… »

Вести: Афера „Рекет“ на црногорски начин (видео)

Спутник пре 2 дана
Пратите вести Радија Спутњик. Вечерас у вестима: Како су дронови који су напали нафтно постројење у Саудијској Арабији остали непримећени, и шта је Путин стварно поручио Ријаду када је рекао да треба да набави противракетни… »

Како се ствара јеврејска Спарта

Политика пре 3 дана
Нетанијаху је успео да обликује савремени Израел у мери као нико пре њега. Чини се да више не сматра да је изабран већ да је одабран. Израелци данас, други пут ове године, излазе на биралишта да би утврдили курс будућности… »

"Они су као пепси-кола и кока-кола"

Б92 пре 2 дана
Јерусалим -- Палестински премијер Мухамед Штајех наговестио је данас да не види значајну разлику између два кандидата за премијера Израела. "Данас су избори у Израелу и искрено говорећи разлика између Бенија и Бибија, Бенија… »

Излазне анкете: Нетаниаху поново без већине

Ал Јазеера пре 2 дана
Партија Ликуд није успјела осигурати 61 заступничко мјесто за формирање коалицијске владе у Израелу. Излазне анкете су показале да израелски десни блок на челу с премијером Бењамином Нетаниахуом на парламентарним изборима… »

Опет нерешено у израелу: Изборне анкете показале да Нетанијаху нема већину, следи борба за опстанак (видео)

Курир пре 2 дана
Битка израелског премијера Бењамина Нетанијахуа за политички опстанак ће се по свој прилици наставити и наредних дана или недеља пошто су излазне анкете након парламентарних избора показале да је резултат практично нерешен… »

Вести дана »