Израел

Шеф Моссада: Саудијска Арабија ће предсједнику САД-а уручити поклон

Ал Јазеера пре 2 дана
Шеф Моссада је рекао да је Саудијска Арабија на путу да нормализира своје односе с Израелом. Иосси Цохен, шеф израелске обавјештајне службе Моссад, најавио је у разговорима затвореним за јавност да Саудијска Арабија чека… »

Како гласови Јевреја утјечу на америчке изборе?

Ал Јазеера пре 2 дана
Њихов постотак не прелази 1,9 посто становништва; Анкете показују да ће већина америчких Јевреја гласати за Бидена. Традиционално, Израел ужива широку подршку Демократске и Републиканске странке у Сједињеним Америчким… »

ПЛО: Одлука Судана је нож у леђа Палестинцима

Ал Јазеера пре 2 дана
Нормализирање односе с Израелом неће пољуљати наставак наше борбе, каже званичник Палестинске ослободилачке организације Васел Абу Иоусеф. Високо позиционирани званичник Палестинске ослободилачке организације (ПЛО) Васел… »

Нетањаху: Израел ради на нормализацији односа са Суданом

Блиц пре 2 дана
Израелски премијер Бењамин Нетањаху је потврдио да Израел предузима кораке у циљу нормализације односа са Суданом, називајући их почетком "нове ере" у региону. Нетањаху је изразио захвалност америчком председнику Доналду… »

Израел се више неће противити продаји америчког оружја Емиратима

Данас пре 2 дана
Израел је данас најавио да се неће противити продаји „одређених система оружја“ произведених у САД Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) после договора са Вашингтоном да унапреди сопствене способности како би задржано… »

Трамп: Судан се придружује Емиратима и Бахреину у признању Израела

Данас пре 2 дана
Амерички председник Доналд Трамп објавио је данас да ће Судан започети нормализовање односа са Израелом и тако постати трећа арапска земља која је то учинила пред председничке изборе у САД. Договор о томе који ће… »

Израел неће да трпи провокације, бомбардовали газу: Само смо одговорили на претходне ракетне нападе!

Правда пре 3 дана
Израелска војска синоћ је извела ваздушни напад на подручје блокиране палестинске енклаве Газе. Гласноговорник израелске војске Авицхаи Адраее на Твитеру је саопштио да су израелски бомбардери гађали и уништили тунел… »

Трамп: Судан прихвата мировни споразум и нормализовање односа са Израелом

Глас Америке пре 3 дана
ВАШИНГТОН — Амерички председник Доналд Трамп објавио је да се Судан сагласио о постизању мировног споразума са Израелом. Трамп, који је на друштвеној мрежи Твитер објавио примерак заједничке изјаве Сједињених Држава… »

Трамп: Израел и Судан нормализују односе

Б92 пре 2 дана
Амерички председник Доналд Трамп саопштио је данас да је Судан трећа арапска земља која је постигла споразум о нормализацији дипломатских односа са Израелом. "Председник Трамп објавио је да су се Судан и Израел сагласили да… »

"Одлука Судана је нож у леђа Палестинцима"

Б92 пре 2 дана
Високи званичник Палестинске ослободилачке организације Васел Абу Јусеф назвао је вечерас одлуку Судана "новим забадањем ножа у леђа" Палестинцима. Судан је одлучио да предузме кораке ка нормализацији односа са Израелом… »

Вести дана »