Македонија

Изборни дијалог шанса да власт и опозиција испуне очекивања

РТВ пре 2 дана
БЕОГРАД - Владимир Билчик, нови известилац Европског парламента за Србију, и Тања Фајон, председница делегације у Одбору за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ, истакли су, у ауторском тексту за "Блиц", важност друге… »

Шешељ: Шта доноси "мини Шенген", шта је истина о продаји оружја…

РТВ пре 2 дана
БЕОГРАД - Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ затражио је данас од председника Србије Александра Вучић одговор на питање шта је то што може да донесе "мини Шенген" између Северне Македоније, Србије и… »

"Рекао ми је да има план"

Б92 пре 2 дана
Северна Македонија разочарана је јер Европска унија није отворила приступне преговоре са њом, изјавио је премијер Северне Македоније Зоран Заев. Он је додао да за његову земљу не постоји друга алтернатива. "Ми смо… »

Много опасније питање статуса чланица, које није јасно дефинисано

Бета видео пре 2 дана
БЕОГРАД - Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ рекао да је много опасније питање статуса чланица, које није јасно дефинисано, за разлику од статуса чланица ЦЕФТА. Шешељ је подсетио да су идеју о… »

Почео самит о будућности Северне Македоније

РТС пре 2 дана
Будућности послова и вештина на тржишту рада у ери дигитализације, иновације и њихов утицај на животну средину, глобалне економске и геополитичке теме, лидерство и начини финансирања и пословања малих и средњих… »

Саслушани осумњичени за крађу докумената из српске фабрике оружја: Тројица Срба и Албанац иза решетака 30 дана

Вечерње новости пре 3 дана
Шефћету Д., Боривоју Г., Небојши И. и Миловану М, Виши суд одредио притвор. УЖИЧАНИНУ Боривоју Г., Албанцу Шефћету Д. из Северне Македоније, Небојши И, из Пожеге и Миловану М, из Ужица, четворици осумњичених за… »

"Француска не доводи у питање европску перспективу Западног Балкана"

Б92 пре 2 дана
Загреб -- Француска не доводи у питање европску перспективу Западног Балкана, каже француска државна секретарка за Европу Амели де Моншалин. Моншалинова каже да Француска жели да буде сигурна да ће услови постављени за… »

Обрадовић: “Нећемо се појавити, јер не признајемо позив председнице Скупштине Србије Маје Гојковић…”

Недељник пре 2 дана
Фото: Тањуг Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је делегација Европског парламента добродошла у Србији, али да је опозиција окупљена у Савезу за Србију спремна с њима да разговара само о померању изборног… »

Хан: “Вучићу није јасно зашто би улазио у преговоре са Косовом после одлуке ЕУ…”

Недељник пре 2 дана
Фото: Профимедиа Председнику Србије Александру Вучићу није јасно зашто би био мотивисан да улази у преговоре са Косовом, након блокирања преговора о чланству у ЕУ Северној Македонији и Албанији, тврди одлазећи комесар за… »

Заев у Солуну: Мицотакис ће се залагати да добијемо датум за почетак преговора са ЕУ

Курир пре 1 дан
Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је у Солуну да му је премијер Грчке Кирјакос Мицотакис потврдио да ће се још активније залагати да Северна Македонија коначно добије датум за почетак преговора са ЕУ. "Имали смо… »

Вести дана »