Охрид

Вебер: Рами је потребан "мини Шенген", Косово одлучује само

Вечерње новости пре 2 дана
Немачки стручњак за Балкан Бодо Вебер изјавио је да идеја о стварању балканског “мини Шенгена” ставила Едија Раму и Албанију у савез са Александром Вучићем и Зораном Заевом. Немачки стручњак за Балкан Бодо Вебер… »

Тачи се састао с Рамом

Б92 пре 2 дана
Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи састао се у Тирани с албанским премијером Едијем Рамом. Како је навео Тачи, разговарали су о наредним потезима у међународним догађајима. "Током боравка у Тирани… »

„Мали Шенген“ као вид унапређења регионалне сарадње

Данас пре 3 дана
Анализа Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС) из Љубљане Декларација о успостављању ткзв. “малог Шенгена” између Србије, Северне Македоније и Албаније треба да помогне да читав Западни… »

Раскид пријатељства са Рамом, Тачи сада близак Мети

Вести онлине пре 3 дана
Конференција за медије у Охриду на којој је албански премијер Еди Рама јавно критиковао косовске лидере у присуству председника Србије Александра Вучића, због одбијања да се придруже “мини Шенгену”, пореметила је… »

Тхаци и Рама разговарали о 'мини Сцхенгену'

Ал Јазеера пре 2 дана
Ово је био први сусрет предсједника Косова И премијера Албаније након охридског скупа о балканском ‘мини Сцхенгену’. Предсједник Косова Хасхим Тхаци састао се у понедјељак у Тирани с албанским премијером Еди Рамом, с којим је… »

'Мали Сцхенген' или већ виђена прича регионалне сарадње

Ал Јазеера пре 5 дана
Повећање проходности између држава је потребно, али и примјена свих инструмената који искључују злоупотребу такве проходности у политичке сврхе с могућим идеолошким предзнацима, поручују аналитичари. Челни људи… »

Медији: Гренел поручио да "мини Шенген" мора да укључи и Косово

Н1 Инфо пре 6 дана
Изасланик америчког председника Доналда Трампа за разговоре између Косова и Србије Ричард Гренел поздравио је иницијативу "балканског Шенгена", истичући да би иницијатива могла да буде успешна ако су у њу укључени сви из… »

Рама и Курти "затегли" односе због "малог шенгена"

РТС пре 5 дана
"Мали шенген", односно идеја српског председника и премијера Северне Македоније и Албаније о повезивању региона – унела је раздор у односе Едија Раме и кандидата за косовског премијера Аљбина Куртија. Курти каже да је… »

Приштина у "малом Шенгену", предлог или услов: Какву поруку носи изјава Трамповог изасланика?

Телеграф пре 6 дана
Шта се крије иза поруке Ричарда Гренела, да "мали Шенген" да би опстао мора да укључи и Приштину. Председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама 10. новембра у Охриду… »

Гренел: Нема „мини Шенгена“ без Косова

Спутник пре 6 дана
Ричард Гренел, изасланик америчког председника Доналда Трампа за разговоре Београда и Приштине, поздравио је иницијативу „балканског Шенгена“, истичући да би та иницијатива могла да буде успешна ако укључи све из… »

Вести дана »