Охрид

Северна Македонија постаје европска канабис суперсила

Нова пре 15 сати
Северна Македонија је на добром путу да постане прва балканска земља која ће дозволити рекреативну употребу марихуане. Влада Северне Македонија разматра да дозволи рекреативну употребу марихуане у кафићима и на неколико јавних… »

Скопље и Охрид као Амстердам, Заев за легализацију марихуане

РТС пре 8 дана
Премијер Северне Македоније Зоран Заев најавио је декриминализацију и легализацију марихуане у туристичким местима, као део новог пакета економских мера за подстицај привреде. У интервјуу за Дојче веле на македонском, Заев је… »

Скопље и Охрид као Амстердам? Заев најавио легализацију марихуане

Б92 пре 8 дана
Скопље -- Премијер Северне Македоније Зоран Заев најавио је декриминализацију и легализацију марихуане у туристичким местима. Он је то најавио као део новог пакета економских мера за подстицај привреде, преноси РТС. У интервјуу… »

Бх. академик Абдулах Шарчевић добитник Свјетске награде за хуманизам за 2021. годину

Слободна Европа пре 12 дана
Редовни члан Академије наука и умјетности БиХ, један од водећих филозофа и мислилаца на Балкану и шире у Европи академик Абдулах Шарчевић добитник је Свјетске награде за хуманизам за 2021. годину којом Охридска академија за… »

Премијера представе “Мисури” у Театру Лево

Нова пре 22 дана
Театар Лево извешће у недељу, 8. новембра, премијеру инклузивне представе "Мисури" коју је на сцену овог београдског позоришта поставио македонски редитељ Ђорђи Ризески. Редитељ из Народног позоришта у Охриду рекао је да… »

Мајка разоткрила човека осумњиченог за педофилију: Путем друштвених мрежа девојчици (16) слао слике полног органа

Србија данас пре 25 дана
Педофил Ј. А. (37) из Каћа, који је почетком октобра покушао да силује девојчицу (13) из околине Новог Сада, пријављен је у јулу 2018. због још једног напада на тинејџерку (16) коју је познавао са фолклора. Отац последње… »

Седамдесет година балета Српског народног позоришта

Данас пре 26 дана
Средином октобра балет Српског народног позоришта прославио је свој велики јубилеј, 70 година од оснивања извођењем „Гала концерта“ из ризнице балета СНП-а на великој сцени „Јован Ђорђевић“. Верној новосадској… »

У Северној Македонији одлучено да се скрати радно време барова и ресторана до 21.00

Ало пре 27 дана
Ова одлука важи и за угоститељске објекте на бензинским станицама, осим за угоститељске објекте на аеродромима у Скопљу и Охриду, навео је Заев на свом Фејсбук профилу. Влада Северне Македоније је данас одлучила да скрати… »

Морача је утихнула: Новости у родној кући митрополита Амфилохија: Увек нас је сабирао, свет му је био мали

Вечерње новости пре 29 дана
ТУЖНА је Морача ових дана, а јуче се баш расплакала и сузама натопила стазе и богазе којима је корачао митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Баре Радовића су његова постојбина. Нека чудна тишина владала је јуче у… »

Косово је сусрет са собом

Политика 28.10.2020
Награда „Лазар Вучковић” уручена Новици Ђурићу у Дому културе „Грачаница”. Књижевник и новинар „Политике” Новица Ђурић добитник је песничке награде „Лазар Вучковић” коју додељује Установа за новинско… »

Вести дана »