Охрид

Курти критиковао Албанију због "малог Шенгена"

Телеграф пре 24 дана
Истакао је да не разуме зашто се жури са састанцима у Новом Саду, Охриду и сутра у Драчу, када је на прагу формирање владе Приштине. Вођа покрета Самоопредељење и кандидат за премијера привремених приштинских институција… »

Одговор Едију Рами: Он је председник државе која се зове Албанија

Б92 пре 24 дана
Косовски политички аналитичар Албинот Малоку каже да албански премијер Еди Рама не може склопити споразум у име државе Косово, наводи портал Аналитика. Малоку је коментарисао састанак који се десио у недељу између албанског… »

Вучић: "Слобода протока робе, услуга и људи значајнија од повлачења признања КиМ"

Б92 пре 25 дана
Париз -- Председник Србије Александар Вучић после разговора са француским председником Макроном, осврнуо се и на недавни сусрет регионалних лидера у Охриду. Вучић је синоћ у Паризу рекао да је иницијатива уклањања баријера… »

Како се Цефта плус скупила у „Мали Шенген“

Данас пре 25 дана
Либерализација између Србије, Македоније и Албаније крња верзија пројекта из 2016. Договор у Охриду између председника Србије, Северне Македоније и Албаније о успостављењу региона без баријера за слободу кретања робе, људи… »

Шаровић: Подржавам иницијативу "мали Шенген", али да то не буде замена за ЕУ

Н1 Инфо пре 24 дана
Министар економских односа и спољне трговине БиХ Мирко Шаровић (СДС) изјавио је да он подржава иницијативу "мали Шенген", односно повезивања региона, под условом да то не буде замена за чланство у Европској унији. "Говори… »

Председник Северне Македоније 22. новембра у Београду

Вечерње новости пре 25 дана
Стево Пендаровски боравиће у званичној посети Србији приликом чега ће посетити председника Александра Вучића. ПРЕДСЕДНИК Републике Северне Македоније (РСМ), Стево Пендаровски, 22. новебра боравиће у званичној посети… »

Црна Гора зазире од „малог Шенгена“ или само ослушкује пулс ЕУ

Спутник пре 24 дана
На скупу у Охриду поводом иницијативе лидера Србије, Сјеверне Македоније и Албаније о бољој економској повезаности региона Западног Балкана, популарно прозване — „мали Шенген“, Црна Гора је била једина која је послала… »

Брегу: Суштина процеса проширења јесте повезивање тржишта и људи

Слободна Европа пре 24 дана
Генерална секретарка Вијећа за регионалну сарадњу (РЦЦ) Мајлинда Брегу изјавила је како регионална сарадња постаје смислена онда када је коначни циљ интеграција у Европску унију. "С обзиром на то да је суштина процеса… »

Нова Србија: Потписивањем “Малог Шенгена“ Вучић прави велику Албанију

Морава инфо пре 25 дана
ЧАЧАК – Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је потписивање „Малог Шенгена“ са Албанијом и Северном Македонијом велика превара Александра Вучића према српском народу. – Тај “Мали Шенген“, који је… »

Вучић опозицији: Шта вам тачно смета?Брза трака?Извоз кекса..

Студио Б пре 25 дана
Председник Александар Вучић одбацио је критике дела јавности и опозиције на ицијативу „мали шенген“, наводећи да Србија има суфицит у трговини са свим земљама у окружењу, осим са Мађарском, и да су отворена тржишта… »

Вести дана »